Επιχειρείν

Η επένδυση-γίγας υπερσύγχρονης μονάδας βιοαερίου στα Τρίκαλα (εικόνες)

Η ΤΕκΣΕΡΤ, του Ομίλου ΤΕκΑΛ, υλοποίησε στα Τρίκαλα μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της στο χώρο παραγωγής ενέργειας και πράσινης ανάπτυξης.

 

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα βιοαερίου, σχεδιασμένη για ισχύ 3 MW (με αδειοδότηση για έως 1 MW) η οποία βρίσκεται ανάμεσα από Κεφαλόβρυσο και Περιστέρα. Συνδέει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, με την αγορά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ζωικά και φυτικά απόβλητα τα οποία με αναερόβια ζύμωση μετατρέπονται σε ενέργεια που διατίθεται στο δίκτυο της ΔΕΗ. Όπως αναφέρει στο trikalavoice.gr ο διευθυντής της μονάδας Απόστολος Παλαμίδας “ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα μέσα από κέντρο ελέγχου, από το ζύγισμα της πρώτης ύλης, μέχρι την απολύμανση, την μεταφορά στον big mix, στο χωνευτήριο και στον αεροθύλακα μέσω υπόγειων διαδρομών τα οποία και διασφαλίζουν την απορρόφηση των οσμών”.

Η μονάδα συνεργάζεται ήδη με μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υγρό κλάσμα που απομένει από την όλη διαδικασία διατίθεται δωρεάν ως λίπασμα σε αγρότες της περιοχής. Η μονάδα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αναμένεται να εγκαινιαστεί επίσημα στις αρχές του φθινοπώρου.  

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης