Επιχειρείν

Η Qatar Insurance, η οικογένεια Λιάγκα και οι υψηλοί στόχοι

Σημαντικά κέρδη για την ασφαλιστική εταιρεία του Κατάρ, η οποία εκπροσωπείται στη χώρα μας από την γνωστή Τρικαλινή οικογένεια Λιάγκα.

Μια διπλωματική διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και των γειτόνων της, έχει ελάχιστη επίδραση στις δραστηριότητες της Qatar Insurance Company (QIC), όπως αποδεικνύεται και από τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στο Κατάρ και στην περιοχής της Μέσης Ανατολής-Βόρειας Αφρικής, εμφάνισε αύξηση 14% στα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 6,24 δισ. QR (1,71 δισ. δολάρια) στο εξάμηνο που τελείωσε στις 30 Ιουνίου.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στη διάρκεια της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 505 εκατ. QR έναντι των 602 εκατ. QR στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα οικονομικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά από μία συνεδρίαση του δ.σ. που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του Σεΐχη Khalid bin Mohammed bin Ali Al-Thani.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι επιδόσεις αντανακλούν τη σταθερή και συστηματική επέκταση του ομίλου QIC στις παγκόσμιες και περιφερειακές αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διεθνείς δραστηριότητες του QIC Group, ήτοι η Qatar Re, η Antares και η QIC Europe Limited (QEL) με έδρα τη Μάλτα, ήταν καθοριστικές στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι θυγατρικές αυτές συνέβαλαν το 89% της αύξησης των ασφαλίστρων, ενώ αντιστοιχούν στο 71% του συνολικού όγκου των ασφαλίστρων (έναντι 69% πέρυσι) της Qatar Insurance Company

Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη ο όμιλος δραστηριοποιείται μέσω της Qatar Insurance Company Europe LRD (QEL), η οποία με τη σειρά της έχει εκπροσώπηση στην Ελλάδα μέσω της QBrokers και της Nequs, της οικογένειας Λιάγκα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης