Επιχειρείν

Οι βασικοί κανόνες για ασφάλεια στο μπάνιο του μωρού σας

Το ‘μπανάκι” για το μωρό σας είναι μια αγαπημένη διαδικασία! Το perpatoura.com ενημερώνει πως μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια.

Το μπάνιο βοηθά τα μωρά να ηρεμούν και να χαλαρώνουν. Για αυτό είναι καλύτερο να γίνεται πριν τον ύπνο. Φυσικά, το “πότε” εξαρτάται κυρίως από το δικό σας πρόγραμμα και την δική σας διάθεση. Είναι πολύ σημαντικό να είστε όσο το δυνατόν ξεκούραστοι και ήρεμοι. Έτσι, όχι μόνο βοηθάτε το μωρό σας να νιώσει απόλαυση και όχι δυσφορία, αλλά κυρίως μπορείτε να του παρέχετε την ασφάλεια που χρειάζεται.

Τα 4 σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε είναι:

  1. Ποτέ μην αφήνετε το μωρό σας χωρίς επίβλεψη

Ούτε καν για μισό λεπτό. Ακόμα και ένα εκατοστό νερού μπορεί να αποβεί μοιραίο. Να σκέφτεστε πάντα πως “το κακό δεν θέλει πολύ για να συμβεί”.

Έτσι, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μπάνιου συγκεντρώστε όλα όσα θα χρειαστείτε (βρεφικό σαμπουάν και αφρόλουτρο, πετσέτες, καθαρή πάνα, κρέμα, καθαρά ρούχα, κα) και τοποθετήστε τα σε σημείο που να τα φτάνετε με το ένα χέρι, καθώς το άλλο σας θα είναι στο μωρό.

Προσοχή: Αν χτυπήσει το κουδούνι ή το τηλέφωνο και θεωρείτε ότι πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσετε, τότε τυλίξτε το παιδί σε μια πετσέτα και πάρτε το μαζί σας.

  1. Θερμοκρασία δωματίου

Τα μωρά μπορούν να παγώσουν πολύ γρήγορα, οπότε η ρύθμιση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του μπάνιου είναι πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Ιδανικότερη θερμοκρασία δωματίου είναι οι 24-25 °C ώστε όχι μόνο να νιώθει άνετα το μωράκι μας αλλά και να μην κινδυνεύει.

  1. Μην τοποθετείτε ποτέ το μωρό στο μπάνιο του ενώ παράλληλα το γεμίζετε με νερό από τη βρύση

Υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ξαφνικά η θερμοκρασία του νερού, με αποτέλεσμα να παγώσει ή να κάψει το δέρμα του παιδιού. Επιπλέον, αν το γεμίσετε πριν τοποθετήσετε το μωρό σας μέσα, θα καταφέρετε να ελέγξετε καλύτερα τη στάθμη του νερού που θέλετε.

  1. Θερμοκρασία νερού

Ρυθμίστε πολύ προσεκτικά την θερμοκρασία του νερού, έτσι ώστε να είναι άνετο και ευχάριστο για το μωράκι σας. Μπορείτε να το δοκιμάσετε στο εσωτερικό μέρος του καρπού σας (όπως κάνουμε και για το γάλα) ή με τη βοήθεια ενός θερμομέτρου.

Να θυμάστε ότι: Γενικά τα μωρά και τα νήπια προτιμούν πιο δροσερό νερό σε σχέση με τους ενήλικες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης