Επιχειρείν

Οι Τρικαλινές επιχειρήσεις που μπαίνουν στον Αναπτυξιακό Νόμο

Την ένταξη στον τελευταίο κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου 38 νέων επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 34 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και ευελπιστούμε οι νέες επενδύσεις να πάρουν σύντομα το δρόμο της υλοποίησης» ανέφερε ο κ. Αγοραστός, επισημαίνοντας: « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί και έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Βελτιώνουμε το χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και πιέζουμε το Υπουργείο ώστε να προχωρήσει από την πλευρά του με γρήγορο ρυθμό τις απαραίτητες διαδικασίες και να ξεκινήσουν άμεσα οι νέες επενδύσεις, που φέρνουν νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλία, τροφοδοτούν με χρήμα την τοπική, πραγματική οικονομία και συμβάλλουν στην αύξηση του εθνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος».

Προγράμματα για την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Ταυτόχρονα, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε στην προκήρυξη μέτρου του ΠΑΑ που αφορά στην ενίσχυση της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, με επιδότηση 50%. Το μέτρο αφορά σε επενδύσεις ύψους από 100.000 έως 600.000 ευρώ που χωροθετούνται στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο δημοτικό διαμέρισμα Λάρισας, στο Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ και όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός ενισχύει την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, ενώ λειτουργεί σε συνέργεια με το πρόγραμμα Leader για αγροτικές περιοχές.
Επίσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προκηρυχτεί πρόγραμμα μικρών δραστηριοτήτων στον αγροτικό τομέα, το οποίο ενισχύει αγρότες με το ποσό των 14.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο. «Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι 7 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Αγοραστός «και μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε συνολικά 500 αγρότες που θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να πάρουν την επιδότηση για την ανάπτυξη των μικρών, γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων».

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης