Site icon TrikalaVoice

Ο σεφ Ζυγουράκης μας προτείνει κρουασάν για Κυριακάτικο πρωινό

Αφού είμαστε και είμαστε σπίτι ας πάρουμε ένα ωραίο πρωινό. Ο σεφ Κωνσταντίνος Ζυγουράκης (του νεοτσιπουράδικου «Φιρφιρί» μας προτείνει):

Υλικά για 12-16 κρουασάν 200γρ. Πραλίνα φουντουκιού 50ml Γάλα 1 Πακέτο σφολιάτα 1 Κρόκο αυγού

 

Μερίδες: 12-16 Βαθμός δυσκολίας: 1 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά Τιπ: Μπορούμε να προσθέτουμε και τριμμένη κουβερτούρα ή να κάνουμε μείγμα πραλίνας φουντουκιού με φυστικοβούτυρο.

 

Εκτέλεση

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

2) Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα κομμάτια. Το κάθε ένα από αυτά το κόβουμε διαγώνια σχηματίζοντας 2 τρίγωνα.

3) Παίρνουμε ένα από τα τρίγωνα και το τοποθετουμε μπροστά μας. Με ένα κουταλάκι βάζουμε πραλίνα φουντουκιού στην βάση του τριγώνου και αρχιζουμε  να τυλίγουμε προς την κορυφή του.

4) Πιάνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε ελαφρώς προς τα μέσα για να πάρουν το σχήμα του μισοφέγγαρου όταν ψηθούν.

5) Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι τα κρουασάν μας να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Exit mobile version