Επιχειρείν

Ο Τρικαλινός Β. Καραθάνος παρουσίασε την Geabit στον πρωθυπουργό

Ένα νέο Τρικαλινό παιδί, ο ιδρυτής της Geabit Βαγγέλης Καραθάνος, παρουσίασε στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα την start up επιχείρησή του.

Τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς νέων Ελλήνων startuppers άκουσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της επίσκεψης του στο θεματικό περίπτερο “Ψηφιακή Ελλάδα”, Digital Greece, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παρουσία και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ο πρωθυπουργός συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα με τους νέους και τις νέες που βρέθηκαν στο χώρο για θέματα καινοτομίας και έρευνας.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  από τους πρώτους που πήραν το λόγο και ανέπτυξαν διάλογο με τον πρωθυπουργό ήταν ο Βαγγέλης Καραθάνος, ο οποίος μίλησε για την Geabit, την τεχνολογία η οποία συλλέγει με αισθητήρες τα δεδομένα κάθε καλλιέργειας και με επεξεργασία μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει πιθανά προβλήματα και ασθένειες σε αυτή. Σημείωσε ότι ήδη στις καλλιέργειες που έχει εφαρμοστεί έχει παρατηρηθεί αύξηση 30% σε αυτές και όταν ρωτήθηκε από τον πρωθυπουργό για τη σχέση του με τη γεωργία, στάθηκε στην ίδρυση της επιχείρησης «Λιούλιος-Παπαευθυμίου», από τον αείμνηστο παππού του Ευάγγελο Παπαευθυμίου, και τη στενή σχέση της οικογένειας με τους αγρότες. «Ήθελα» είπε «να δώσει μια λύση στο πρόβλημά τους που βλέπουν μέσα σε μια νύχτα τις καλλιέργειές τους να χάνονται».

Η Geabit ήδη ξεκίνησε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ολλανδίας, ενώ βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης του προγράμματος από Ισραηλινά κεφάλαια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης