Επιχειρείν Ροή

Παρουσιάστηκε το πρώτο στην Ελλάδα βιο-παραγόμενο μπουκάλι από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Με όραμα ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους μας και κυρίως για τις επόμενες γενιές, η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ τίμησε την 5η Ιουνίου, ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος. Την τίμησε με μια ειδική ημερίδα που διοργάνωσε στη Λάρισα σε αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial.

Έγκριτοι επιστήμονες ανέλυσαν με τεκμηριωμένες εισηγήσεις μια σειρά από κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα όπως η ανταποδοτική ανακύκλωση, η νέα γενιά βιο-πλαστικού από PET, το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα και οι επιπτώσεις του, η εγχώρια και Κοινοτική νομοθεσία κ.α.

Στην περιβαλλοντική πολιτική της ΟΛΥΜΠΟΣ και του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. αναφέρθηκε διεξοδικά ο διευθυντής του εργοστασίου της Λάρισας Μιχάλης Κανταρτζής. Η Θεσσαλική επιχείρηση πρωτοπορεί και σε αυτόν το τομέα καθώς μέσω καινοτόμων επενδύσεων ύψους 10 εκ. ευρώ στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και του τυρόγαλου, σχεδόν εκμηδένισε την βιομηχανική ρύπανση και ταυτόχρονα εξοικονόμησε ενεργειακούς πόρους για τις μονάδες της όπως είναι το βιοαέριο.

Ο κ. Κανταρτζής ολοκλήρωσε την παρουσίασή του με την ανακοίνωση μιας καινοτομίας, με έντονο οικολογικό αποτύπωμα, η οποία έρχεται από το μέλλον. Είναι το λανσάρισμα του πρώτου βιο-παραγόμενου, σε ποσοστό 30%, μπουκαλιού χυμών στην Ελλάδα, το οποίο η εταιρεία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί εντός του προσεχούς τριμήνου.

Στην ημερίδα, πέραν του κ. Κανταρτζή, εισηγήσεις πραγματοποίησαν η κυρία Χριστίνα Παπαδοπούλου της RESILUX, Δρ Χημικός Μηχανικός, Product & Project Manager, ο κ. Παναγιώτης Μπραϊμιώτης της SustChem Engineering SA , Δρ Χημικός Μηχανικός, ο κ.Ηλίας Μουσταΐρας, Διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και ο κ. Μάριος Χαϊνταρλής: Επίκουρος καθηγητής Δικαίου Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι αρχών, φορέων, καθώς και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

 

Παρόντες από τον χώρο της βιομηχανίας ο πρόεδρος του ομίλου Βιοκαρπέτ – Exalco κ. Γιάννης Καντώνιας ενώ από την πλευρά του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. την διοίκηση εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Τάκης Σαράντης και ο κ. Γιώργος Δ. Σαράντης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης