Επιχειρείν

Σπεύσατε!… Ο ΜΕΓΑΣ έβγαλε παγωτό κρέμα και τσουρέκι. Αυτό είναι Πάσχα

Το Πάσχα στα Τρίκαλα, για όλους εμάς, έχει και γεύση και μυρωδιές από το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της πόλης, αυτό του ΜΕΓΑ, που… γλυκαίνει κάθε στιγμή της ζωής μας από τα τέλη του… προπερασμένου αιώνα, του 19ου ακόμη!!!…

 

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα πρέπει να ξυπνήσεις και να φας αυτό το αφράτο, μαστιχωτό και μυρωδάτο τσουρέκι, συνοδεύοντάς το με καφέ ή γάλα ή και σκέτο. Το φτιάχνει μόνο με βούτυρο, καθαρό γάλα και αυγά και γι’ αυτό βγαίνει… τέλειο!!!… Συνεχίζεις με… τραγανά και λαχταριστά κουλουράκια. Στο τραπέζι της χαράς κάθεσαι με όλη την οικογένεια και όταν πια τα κρεατικά, οι σαλάτες, τα αυγά και όλα τα καλούδια σχολάσουν κάθεσαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα και… σβήνεις με κρέμα παγωτό, από αυτό που μόνο ο ΜΕΓΑΣ φτιάχνει με… μυστική συνταγή από το 1894 και από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη, αυστηρά και μόνο. Γιατί; Γιατί το παρασκευάζει μόνο με πρόβειο γάλα  (… το μυστικό που λέγαμε και μάθαμε!!!) και βγαίνει τόσο καθαρό, τόσο λευκό, τόσο γνήσιο, όπως παλιά!…

Σπεύσατε γιατί είναι συγκεκριμένες οι ποσότητες. Έτσι θα γλυκαθούμε αυτό το Πάσχα!!!…

Το χρειαζόμαστε… Γιατί κάποια πράγματα στα Τρίκαλα έχουν… σταθερή γεύση!…

ΜΕΓΑΣ, στην αρχή της οδού Κονδύλη. 130 χρόνια…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης