Επιχειρείν

Τα 12 + 1 απαραίτητα που κάθε μαμά πρέπει να έχει μαζί της στην παραλία

Η υπόθεση “παραλία” για την κλασσική, ελληνική οικογένεια έχει γράψει μεγάλη ιστορία. Έρχονται στο νου μας εικόνες από ασφυκτικά γεμάτα αυτοκίνητα και ταλαιπωρημένους μπαμπάδες, υπερφορτωμένους με όλα αυτά που… ίσως χρειαστούν.

Στο perpatoura.com ξεχωρίσαμε 13 απαραίτητα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα θαλάσσης μιας οικογένειας με μικρά παιδιά, και σας τα παρουσιάζουμε:

  1. Μεγάλη Ψάθα

συμβουλή: Στρώνετε πάντα την ψάθα σας από την ίδια πλευρά ώστε να είναι είστε σίγουροι ότι το μωρό σας είναι ασφαλές γιατί ακουμπά στην καθαρή πλευρά. Αν δεν έχει κάποια σημάδι, σημαδέψτε την εσείς με ένα μανό.

  1. Πετσέτα

Απαραίτητο, βασικό κομμάτι για κάθε επίδοξο λιλιπούτειο λουόμενο που σέβεται το εαυτό του… και τη μαμά του.

  1. Τέντα ή ομπρέλα

Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά συνηθισμένα οι μικρές τέντες παραλίας – είναι ελαφριές, ανθεκτικές και αρκετά πρακτικές. Φυσικά η ομπρέλα είναι μια κλασσική αξία που ακολουθεί χρόνια την ελληνική οικογένεια στην παραλία. Διαλέξτε αυτό που σας βολεύει αρκεί να φέρνει την απαραίτητη σκιά.

  1. Νερό και Τρόφιμα

Αν το μπάνιο σας διαρκεί περισσότερο από μια βουτιά, τότε θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ένα ψυγειάκι με νερό και ότι άλλο περιλαμβάνει το πρόγραμμα διατροφής του παιδιού. Γιαούρτι, φρούτα, μπισκότα κ.α.

  1. Εξοπλισμός για να ταΐσετε το μωρό σας

Μη ξεχάσετε τα απαραίτητα σκεύη (ανάλογα τα τρόφιμα που θα επιλέξετε), όπως μπιμπερό, ένα μαχαιράκι για να φρούτα, ένα κουταλάκι για την κρέμα. Επίσης λίγο χαρτί κουζίνας και μια σακούλα για να βάλετε τα σκουπίδια ή τα χρησιμοποιημένα σκεύη. Θα σας διευκολύνει πολύ.

  1. Αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας

Το πιο σημαντικό για την προστασία του μωρού μας είναι να επιλέξουμε ένα αντηλιακό ειδικό για μωρά και να το εφαρμόζουμε 30 λεπτά πριν εμφανιστούμε στον ήλιο, καθώς ετοιμαζόμαστε στο σπίτι.

  1. Καπέλο και γυαλιά

Τα πιτσιρίκια μας “τρελαίνονται” να παίζουν με το νερό, την άμμο, τις πέτρες. Για να μην “τρελαθεί” όμως και η μαμά από άγχος για τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου ένα καπελάκι και ένα ζευγάρι παιδικά γυαλιά ηλίου θα σώσουν την κατάσταση.

  1. Ρούχα

Το επιπλέον σετ ρούχων σε κάθε απομάκρυνση από το σπίτι έχει γίνει “αγαπημένη” συνήθεια. Πόσο μάλλον τώρα που το θαλασσινό νερό και η άμμος “φλερτάρουν” με τα στεγνά του ρούχα περισσότερο από ποτέ!

  1. Παπουτσάκια για τη θάλασσα

Τα παπουτσάκια θα βολέψουν πολύ το μικρό σας και θα καθησυχάσουν και τη μαμά για τυχόν ατυχήματα στα μικρά δαχτυλάκια.

  1. Μαγιώ

συμβουλή: Θα σας βολέψει πολύ να έχετε μαζί σας δύο μαγιώ ώστε να μπορείτε να τα αλλάζετε και να είναι πάντα στεγνός ο μικρός σας κολυμβητής.

  1. Κουτί πρώτων βοηθειών

Τα μικροατυχήματα παντού μπορεί να συμβούν. Γι’ αυτό ένα μικρό νεσεσέρ με τα απαραίτητα όπως καθαρές γάζες, οινόπνευμα, ιώδιο κ.α. θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία κάθε απρόσμενο που θα συμβεί.

  1. Η ασφάλεια που… φουσκώνει

Το σωσίβιο, τα μπρατσάκια ή το γιλέκο επίπλευσης είναι απαραίτητα για να γίνει ασφαλές το θαλάσσιο μπάνιο του παιδιού σας. Εννοείται όμως πως ποτέ δεν πρέπει να αντικαθιστούν την συνεχή επίβλεψη από τους ενήλικες γιατί όπως όλοι οι γονείς ξέρουμε καλύτερα, το “κακό” για να συμβεί είναι θέμα δευτερολέπτων.

Και φυσικά… μην ξεχάσετε το κινητό ή τη φωτογραφική σας μηχανή. Έτσι θα σας μείνουν αξέχαστες όλες τις όμορφες, οικογενειακές στιγμές, μαζί με το μωρό σας στην παραλία.

Καλές βουτιές!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης