Επιχειρείν

Το Pantheon Plaza της Λάρισας, μετατρέπεται σε McArthurGlen

Την επανεκκίνηση λειτουργίας του εμπορικού κέντρου Pantheon Plaza στη Λάρισα επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο επενδυτικός όμιλος της Bluehouse Capital, σε συνεργασία με τη Sonae Sierra.

Στόχος είναι η μετατροπή του εμπορικού κέντρου σε ένα εκπτωτικό κέντρο τύπου outlet, αγορά από την οποία η Bluehouse έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία, καθώς διαθέτει και το 50% του McArthurGlen στα Σπάτα. Η εταιρεία απέκτησε πριν από περίπου ένα χρόνο το 50% του Pantheon Plaza, το οποίο κατείχε μέχρι τότε η Rockspring, για λογαριασμό του επενδυτικού fund PanEuropean Property Limited Partnership.

Εκτοτε έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επιστροφή του σε λειτουργικό στάδιο, καθώς τα τελευταία χρόνια στο κέντρο είχε απομείνει μόλις ένας χρήστης, η αλυσίδα Media Markt. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, εκτός από τα εκπτωτικά καταστήματα, είναι πιθανή η λειτουργία και άλλων καταστημάτων, όπως π.χ. ενός σούπερ μάρκετ, προκειμένου να καταστεί όσο το δυνατόν πιο ελκυστικός ο σχετικός προορισμός και να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Υπολογίζεται ότι ο μετασχηματισμός του Pantheon Plaza θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το προσεχές φθινόπωρο.

Το κέντρο εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2008, λίγο πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, φιλοξενώντας δεκάδες καταστήματα, μεταξύ των οποίων η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi (η οποία έκτοτε αποχώρησε από την Ελλάδα), τα Media Markt, H&M, Promod, Mikyazy, Footlocker και G Star. Η επένδυση είχε ανέλθει σε 76 εκατ. ευρώ και αφορούσε μια εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 21.000 τ.μ., ικανή για τη φιλοξενία 110 καταστημάτων. Το κέντρο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της παλαιάς εθνικής οδού, 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης της Λάρισας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του κλάδου, εκτός από την οικονομική κρίση, σημαντικό ρόλο στην «ερήμωση» του κέντρου είχε και η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, όπως επίσης και το πλήγμα που δέχθηκε συνολικά η τοπική οικονομία της Λάρισας. Ενας ακόμα λόγος είναι και το γεγονός ότι οι καταναλωτές στην περιφέρεια εμφανίζονται περισσότερο «πιστοί» στα τοπικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης τους και είναι λιγότερο πρόθυμοι να κινηθούν εκτός της πόλης. Ανάλογη τύχη είχαν και άλλα εμπορικά κέντρα της περιφέρειας, όπως π.χ. στα Ιωάννινα, ή την Πάτρα. Ως εκ τούτου, η μετατροπή του Pantheon Plaza σε εκπτωτικό χωριό πιθανό να δημιουργήσει νέα ζήτηση, προσφέροντας προϊόντα σε ελκυστικές τιμές.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης