Επιχειρείν

Τρίκαλα. Μένουμε σπίτι… μαγειρεύουμε με τον Ζυγουράκη!!!

Ο εναλλακτικός σεφ Κωνσταντίνος Ζυγουράκης (νεοτσιπουράδικο «Φιρφιρί») αφού… μένει σπίτι, μας προτείνει εύκολες και νόστιμες συνταγές.

Το trikalavoice.gr φιλοξενεί από σήμερα τις προτάσεις τους. Μένουμε που μένουμε μέσα… ας φάμε καλά τουλάχιστον!!!… Ξεκινάμε…

Υλικά για 2 burrito

4 κ.σ. Ελαιόλαδο 2 Τορτίγιες 2 Σνίτσελ κοτόπουλο 2 κ.σ. Μαγιονέζα Λίγη μουστάρδα Λίγο μαρούλι Λίγο καλαμπόκι, βρασμένο Λίγα μαύρα φασόλια, βρασμένα

 

Μερίδες: 2

Βαθμός δυσκολίας: 2

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Τιπ: Ζεστάνουμε λίγο τις τορτίγιες για να μαλακώσουν και να μην σπάσουν

Εκτέλεση

1) Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.

2) Μόλις αυτό γίνει βάζουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα.

3) Σβήνουμε την φωτιά και αποσύρουμε το τηγάνι από πάνω. Τοποθετούμε τα σνίτσελ σε ένα ξύλο κοπής όπου τα κόβουμε ώστε να κρυώσουν ελαφρώς. 4) Παράλληλα ετοιμάζουμε τις τορτίγιες για την συναρμολόγηση του burrito, ζεσταινοντας τες για μερικά δευτερόλεπτα πάνω από το μάτι που είχαμε πριν το τηγάνι.

5) Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε πάνω την τορτίγια. Απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και την αλείφουμε σε όλη σχεδόν την επιφάνεια. Συνεχίζουμε βάζοντας λίγη μουστάρδα και έπειτα προσθέτουμε λίγο καλαμπόκι και λίγα φασόλια.

6) ​ Τέλος βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, λίγη σαλάτα και κλείνουμε την τορτίγια ξεκινώντας διπλώνοντας πρώτα την αριστερή, έπειτα την δεξιά πλευρά και στην συνέχεια ρολλαρουμε την τορτίγια φροντίζοντας να κλείσουμε ολόκληρη την γέμιση με μια κίνηση.

7) Τέλος τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο κλείνοντας πολύ καλά τις άκρες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης