Το γεγονός ότι ο Δήμος Τρικκαίων αρνείται να ψεκάσει για τριζόνια και κατσαρίδες, σε πείσμα των αγανακτισμένων Τρικαλινών που το απαιτούν το αποδίδω στο ότι ο δήμαρχος Σακκάς και οι συν αυτώ παίδες και κορασίδες… βλέπουν 30 χρόνια μπροστά (… και βάλε)…
Διαβάζω ότι υπερρεαλιστικές εικόνες που δημιουργήθηκαν από την AI δείχνουν πώς θα μπορούσε να μοιάζει το φαγητό σου σε 30 χρόνια. Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν το εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης Midjourney για να ζωντανέψουν το μενού του 2054, το οποίο περιλαμβάνει παράξενα πιάτα, όπως σαλάτα με γρύλο και μπριζόλες εργαστηριακής καλλιέργειας…
Έτσι και καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα έντομα θα αποτελέσουν μια καλή εναλλακτική λύση…
Οι γρύλοι, τα σκουλήκια και τα μυρμήγκια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, επειδή απαιτούν λιγότερους φυσικούς πόρους από την εκτροφή ζώων, και αποτελούν επίσης μια υγιεινή εναλλακτική λύση για το κρέας…
Έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως η επόμενη υπερτροφή, επειδή είναι γεμάτα πρωτεΐνες, θρεπτικά συστατικά, κάλιο, μαγνήσιο και τρεις φορές περισσότερα λιπαρά οξέα από τα ωμέγα-3 του σολομού…
Εκτός από τους γρύλους, οι ειδικοί του FixOurFood προτείνουν ότι θα τρώμε ακρίδες και ακόμη και τερμίτες, που είναι γνωστοί για τις ζημιές που προκαλούν στα κτίρια…
Είμαι βέβαιος ότι ο δαιμόνιος δήμαρχος Σακκάς και οι συν αυτώ παίδες και κορασίδες έχουν αντιληφθεί την ευκαιρία που αναδύεται και πάνε να κατοχυρώσουν ήδη ως Π.Ο.Π. πιάτα όπως… «τριζόνια καπαμά» (… για να μην πω τίποτα άλλο), «κατσαρίδες φρικασέ», «τζιτζίκια αυγολέμονο» και άλλα τέτοια γκουρμεδιάρικα…
Ξεχάστε τις μπατζίνες και τα κοκορέτσια!!!… Τριζόνια καπαμά θα τρώτε και θα κλαίτε…
Αγαπημένη μου… Όπως έλεγε και ο Τζων Στάινμπεκ «ένας ωκεανός χωρίς άγνωστα τέρατα θα ήταν ύπνος δίχως όνειρα»…