ΠΩΣ ΤΟ ΨΗΝΕΙΣ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ;… Ο Μιχαλάκης και οι συν αυτώ παίδες (Μπάρδας, Γακόπουλος) ήρθαν για να μας μάθουν πως το… αλατίζεις το σουβλάκι. Να ‘ναι καλά ο Τζατζάκης που τους μάζεψε, δηλαδή…
Η προαιώνια διαφωνία μεταξύ των μεγάλων σεφ της Ελληνικής κουζίνας έχει να κάνει με το αν στο σουβλάκι… βάζεις ρίγανη. Οι μεν υποστηρίζουν ότι βάζεις γιατί το αρωματίζει και το απογειώνει γευστικά, οι δε ότι δεν βάζεις γιατί η ρίγανη όταν ψήνεται πικρίζει… Γούστα είναι αυτά, τελικά…
Όπως και να ‘χει οι άνθρωποι που άλλαξαν τη μοίρα του τόπου μας, του έθνους, της πατρίδας, ο Μιχαλάκης και οι συν αυτώ παίδες Μπάρδας, Γακόπουλος, ήρθαν να μας δείξουν και πως… το ψήνουν το σουβλάκι!…
Σε μια ανάπαυλα των πολλαπλών υποχρεώσεών τους, της συνεχούς επιθεώρησης έργων (…φτιάχνουν κόμβους και δρόμους, ανοίγουν κανάλια και ποτάμια) και της στήριξης του απλού λαού βρέθηκαν στο ΚΤΕΛ να ψήνουνε σουβλάκια, προς χάρην του Τζατζάκη (… λίγο μετά έψηναν και για τον Ιωάννου του Αστικού, ΕΔΩ)…
Μάλιστα ο Μπάρδας, με αυτό το φοβερό κοτλέ σακάκι (… έχω ένα ίδιο από τότε που ντυνόμουν καουμπόιας τις Απόκριες, στα ανέμελα παιδικά μου χρόνια!!!) και το αξεπέραστο στιλ κερνούσε σουβλάκια τις γριές που κατέβαιναν απ’ το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πρίνος, Πρόδρομος, Γενέσι και ενδιάμεσα…
Περιττό να σας πω πόσο ενθουσιάστηκαν οι καημένες. Όχι για τα σουβλάκια, αλλά γιατί άγγιξαν τα καλαμάκια από τα… ηγιασμένα χέρια του Μπάρδα…
Αγαπημένη μου… Ώστε φαγείν κρέατα και πιείν οίνον λέγοντες· φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν…