Παραπολιτικά Ροή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Με παρότρυνση Μητσοτάκη μένει και νέα 4ετία στο Δήμο ο Παπαστεργίου

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό των Τρικάλων.

Τι συνέβη;… Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε προσωπικά από τον Δημήτρη Παπαστεργίου να παραμείνει στο Δήμο Τρικκαίων (προφανώς και στην ηγεσία των Δήμων της χώρας) για μια ακόμη 4ετία μετά το πέρας αυτής της θητείας-την περίοδο δηλαδή 2024-2028.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του trikalavoice.gr οι δυο άντρες είχαν πολύωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της εδώ επίσκεψης του πρωθυπουργού, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Συζήτησαν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από το νέο ρόλο των Δήμων και τις νέες αρμοδιότητες αυτών, μέχρι και το… προσωπικό ζήτημα της πολιτικής πορείας του δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο πως ο Δημήτρης Παπαστεργίου θα άλλαζε επίπεδο και θα μεταπηδούσε στην κεντρική πολιτική σκηνή διεκδικώντας βουλευτική έδρα στα Τρίκαλα ή ακόμη και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για σημαντικές τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους (π.χ. πληρωμή ΕΝΦΙΑ) και καθιστώντας τους ουσιαστικά αυτόνομους και διοικητικά. Μάλιστα στην κατάρτιση του Νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και επικύρωση στη Βουλή μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει σημαντικό λόγο ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαστεργίου και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Σημειώνεται ότι περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η αλλαγή εκλογικού Νόμου, με επιστροφή στο προ δεκαετίας σύστημα και εξασφάλιση εκλογής και αυτοδυναμίας με ποσοστό 42%.

Λόγω του ότι η παρότρυνση προς τον Παπαστεργίου έγινε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο θεωρείται δεδομένο ότι πλέον ο ίδιος θα παραμείνει στο Δήμο Τρικκαίων διεκδικώντας Τρίτη θητεία.

ΑΞΙΖΕΙ: Η ειδική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Δημήτρη Παπαστεργίου και μόνο κατά την ομιλία του προς τα στελέχη της Ν.Δ…. ερμηνεύεται τώρα. Δείτε και ακούστε τι είχε πει.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης