Παραπολιτικά

Η… σφαγή των δημοτικών συμβούλων στα Τρίκαλα!

Αν ισχύσει ο νέος εκλογικός Νόμος της «απλής αναλογικής» χάνονται τουλάχιστον… έντεκα (11) έδρες δημοτικών συμβούλων από την πόλη των Τρικάλων.

Με το νέο σύστημα που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών (σ.σ. ακόμη δεν έχει ψηφιστεί και επιδέχεται αλλαγών) οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, ανεξαρτήτως ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή. Έτσι λοιπόν το trikalavoice.gr  επιχειρεί μια αναγωγή με βάση τα αποτελέσματα του 2014. Βάσει αυτών για παράδειγμα ο πρώτος συνδυασμός  «Επανεκκίνηση Τώρα» του Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος έλαβε στον Α΄ γύρο των εκλογών του Μαΐου του 2014 ποσοστό 38,81% θα εξέλεγε εννιά (9) δημοτικούς συμβούλους από την πόλη των Τρικάλων, έναντι είκοσι (20) που εξέλεξε με το σύστημα που ισχύει μέχρι σήμερα!… Στους καποδιστριακούς Δήμους οι θέσεις των δημοτικών συμβούλων (7 για την πλειοψηφούσα παράταξη) διατηρούνται ως έχουν και με το νέο σύστημα. Οι θέσεις που χάνονται μοιράζονται στους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης αναλογικά.

Γίνεται αντιληπτό ότι η «μεγάλη σφαγή» θα γίνει μέσα στην πόλη των Τρικάλων καθώς θα πρέπει να μονομαχήσουν είκοσι (20) εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι συν πρόσωπα που θα έρθουν με «μεταγραφή» στη παράταξη Παπαστεργίου για… εννιά (9) θέσεις!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης