Site icon TrikalaVoice

Κουρέτας δεύτερης 5ετίας, αλλά… Über alles!!!

Γιατί οι κινήσεις του Δημήτρη Κουρέτα δείχνουν το… 2028 και την ανανέωση της θητείας του.

 

 

Αν και είναι πρώιμο, τα σημάδια είναι ορατά. Πρώτον, όπως έχει αποκαλύψει το trikalavoice.gr εδώ και καιρό ΕΔΩ  το πρώτο βήμα αφορούσε την εξομάλυνση των σχέσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μαξίμου, αφενός για να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα, αφετέρου δε σε μέλλοντα χρόνο-το 2028-να εξασφαλιστεί στήριξη ΚΑΙ από τη Ν.Δ..

Ενήργησε προς αυτή τη κατεύθυνση στενός συγγενής του περιφερειάρχη, φιλελεύθερων πεποιθήσεων (… έτσι είναι οι δημοκρατικές οικογένειες!) είχε ρίξει γέφυρες με Μαξίμου και είχε αποκαταστήσει στο 100% τις όποιες παρεξηγήσεις. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδειξε ότι εμπιστεύεται τη νέα Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα στην προ μηνός επίσκεψή του στη Λάρισα. Η φράση του “αν πετύχεις, θα πετύχω. Σε εμπιστεύομαι, προχώρα”… τα λέει όλα!

Δεύτερον, ο περιφερειάρχης συνεχίζει στην Περιφέρεια δείχνοντας εμπιστοσύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες που γνωρίζουν το αντικείμενο και δούλεψαν επί 13 χρόνια επί Αγοραστού. Θέλει “να γίνει η δουλειά” και δεν διαπραγματεύεται τίποτα προς αυτό, γι’ αυτό και έχει κρατήσει δίπλα του και συμβούλους ακόμη του προκατόχου του.

Τρίτον, ίδρυσε “Αναπτυξιακό Οργανισμό”, μια Α.Ε. δηλαδή η οποία θα του επιτρέψει να τρέξει γρήγορα και χωρίς εμπόδια το σχέδιό του για τη Θεσσαλία, με fast track διαδικασίες.

Τέταρτον, κάνει ήδη ανοίγματα σε ανθρώπους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Πέμπτον, ήδη συζητάει με εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους -και στον ν. Τρικάλων-για το ενδεχόμενο να κατέβουν μαζί του το 2028.

Ο Δημήτρης Κουρέτας επιδιώκει ήδη να δημιουργήσει ένα νέο success story τύπου Αρναουτάκη της Κρήτης, που στηρίζεται απ’ όλα τα κόμματα. Ιδού η Ρόδος…

Exit mobile version