Παραπολιτικά

Κώστας-Ειρήνη… forever in love and… Ν.Δ.!!!

Ο Κώστας Σκρέκας και η Ειρήνη Καραγκούνη γνωρίστηκαν ένα φθινοπωρινό πρωινό, ενώ ήταν νέα παιδιά και φοιτητές, κάπου σε μια εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ .

 

“Και α και ου και ΔΑΠ ΝΔΦΚ” ήταν το σύνθημα που δονούσε την αίθουσα και προκαλούσε ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα, όταν τα βλέμματά τους συναντήθηκαν και έκτοτε δέθηκαν… μια για πάντα!!!… Παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένεια και παιδιά, έδωσαν μάχες στο χώρο των ιδεών, κατέκτησαν κορυφές και Υπουργεία και συνεχίζουν μαζί… Έτσι στα 50χρονα της Ν.Δ. το βράδυ της Παρασκευής θυμήθηκαν όλα αυτά που πέρασαν και χαμογέλασαν για όλα όσα… έρχονται!!!…

Η ίδρυση της Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αμέσως μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η ίδρυση του κόμματος στόχευε στη δημιουργία μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς πολιτικής δύναμης, ικανής να επανιδρύσει τη δημοκρατία και να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Το όραμα του Καραμανλή για τη Νέα Δημοκρατία βασιζόταν στις αρχές της δημοκρατίας, του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της εθνικής ενότητας. Ο ίδιος ο Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος ότι η Νέα Δημοκρατία θα προάγει την πρόοδο μέσα από ένα κράμα ελευθερίας και ευθύνης.

Το κόμμα κυριάρχησε στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης, τον Νοέμβριο του 1974, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία και να διαχειρίζεται κρίσιμα ζητήματα όπως η αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με πολλές χώρες. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας κατά την αρχική της περίοδο ήταν η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ (σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση) το 1981.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης