Παραπολιτικά

Με ποιους θα συγκυβερνήσουν Αλέκος και Σακελλαρίου

Οι νέοι δήμαρχοι Μετεώρων και Φαρκαδόνας δεν έχουν πλειοψηφία και συζητούν ήδη με τις παρατάξεις που θα συγκυβερνήσουν τα επόμενα 4 χρόνια.

Μάλιστα στην Καλαμπάκα έχουμε το παράδοξο ο Θοδωρής Αλέκος να έχει λιγότερες έδρες (13) από τον Χρήστο Σινάνη (14). Για να κυβερνήσει από 1η Σεπτεμβρίου χρειάζεται τη στήριξη ακόμη μιας παράταξης και προεξοφλείται αυτή του Γιάννη Παπαμιχαήλ με τον οποίο είχαν συγκροτήσει και κοινό μέτωπο προεκλογικά. Ο Παπαμιχαήλ θα έχει πέντε (5) έδρες στο νέο Δ.Σ., οπότε επιτυγχάνεται η απαραίτητη πλειοψηφία. Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη όλο αυτό.

Και στην Φαρκαδόνα ο νέος δήμαρχος Γιάννης Σακελλαρίου θα πρέπει να συνθέσει, καθώς δεν έχει πλειοψηφία. Η παράταξή του έλαβε 9 έδρες στο νέο Δ.Σ., από 6 των Μπαγιώτη-Μεριβάκη, 4 της Χαλβατζά και 2 της Στεργίου.

Καίτοι η Λένα Χαλβατζά δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί, δεν φτάνει από μόνη της για να επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία. Πιθανολογείται η σύμπραξη με την παράταξη του νυν δημάρχου, Θανάση Μεριβάκη.

Πότε αναλαμβάνουν οι νέοι δήμαρχοι

Κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων δημοτικών συμβουλίων μετά τις εκλογές, την 1η Σεπτεμβρίου, θα προεδρεύσει ο σύμβουλος που τη συγκάλεσε, ενώ το σώμα θα εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του.

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πανομοιότυπη είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και στις Περιφέρειες. Και σε αυτή την περίπτωση, την 1η Σεπτεμβρίου, θα εκλεγούν οι νέοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς της εκάστοτε περιφερειακής Αρχής.

Στη συνέχεια θα γίνει μυστική ψηφοφορία για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής κάθε Περιφέρειας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης