Παραπολιτικά

Πάντως… παίζει και λίγο ΠΑΣΟΚ ο Κουρέτας!!!

Μπορεί να ρίχνει γέφυρες στον Μητσοτάκη ο Κουρέτας με στόχο να πάνε μαζί το 2028 στις εκλογές, αλλά… κρατάει ζωντανή τη σχέση του και με το ΠΑΣΟΚ!!!…

 

Χθες βράδυ βρέθηκε στο Ζάππειο, στην εκδήλωση για την 50η επέτειο ίδρυσης του κόμματος, συνοδευόμενος από τους και τις αντιπεριφερειάρχες του, Ντιντή, Γαλλιού, Παπαδημητρίου και Τέλλιο. Καλά θα πάει αυτό!!!…

Βιογραφία και Καριέρα

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι καθηγητής στη Σχολή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διατελέσει κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει σημαντικές μελέτες στον τομέα της αντιοξειδωτικής δράσης των τροφών, της μοριακής βιολογίας και της διατροφικής καινοτομίας.

Ερευνητικό Έργο

Ο Κουρέτας έχει επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της διατροφής στη γήρανση και τη γενική υγεία, καθώς και στις βιολογικές επιδράσεις των βιοενεργών συστατικών των τροφίμων. Οι μελέτες του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων προϊόντων που συνδυάζουν την παραδοσιακή ελληνική διατροφή με τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα.

Κοινωνική και Πολιτική Δραστηριότητα

Εκτός από το ακαδημαϊκό του έργο, ο Δημήτρης Κουρέτας έχει ασχοληθεί και με την πολιτική, κυρίως στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και προγράμματα. Το 2023 εκλέχτηκε περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Δημοσιεύσεις και Αναγνώριση

Ο Δημήτρης Κουρέτας έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, προωθώντας τις γνώσεις του για τη σύνδεση της επιστήμης με την καθημερινή ζωή, ιδίως στον τομέα της διατροφής και της υγείας.

Η συμβολή του Δημήτρη Κουρέτα στον επιστημονικό και κοινωνικό τομέα τον έχει καταστήσει μια σημαντική προσωπικότητα στη σύγχρονη Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης