Παραπολιτικά

Πέρυσι σαν σήμερα!… Αυτοί ορκίζονταν υπουργοί κι εμείς… ψάχναμε δήμαρχο

Για πότε πέρασε ένας χρόνος και πόσα άλλαξαν στις ζωές μας αυτό το διάστημα;… Θυμάστε;… Κι αν δεν θυμάστε γι’ αυτό είναι εδώ το trikalavoice.gr για να σας τα θυμίσει…

 

Πέρυσι τέτοια μέρα, Τρίτη 27 Ιουνίου δηλαδή του 2023, ορκίζονταν η νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είχε προκύψει από τις εκλογές της 25ης του μηνός. Για πρώτη φορά στην ιστορία ορκίζονταν δυο Τρικαλινοί υπουργοί μαζί, ο Κώστας Σκρέκας (Ανάπτυξης) και ο Δημήτρης Παπαστεργίου ως εξωκοινοβουλευτικός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο τελευταίος βέβαια υποχρεώνονταν σε παραίτηση από τη θέση του δημάρχου Τρικκαίων προκαλώντας ένα απίστευτο ντόμινο πολιτικών εξελίξεων.

Η εβδομάδα και το δίμηνο που ακολούθησε είχαν χαρακτήρα πολιτικού θρίλερ. Η 1η σε ψήφους δημοτική σύμβουλος Νικολέτα Μπρουζούκη ορκίζονταν δήμαρχος, ενώ ο Παπαστεργίου έκανε σαφές ότι είχε… άλλη επιθυμία για το ποιος θα τον διαδεχθεί, δείχνοντας Νίκο Σακκά. Τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης επέστρεφε στα Τρίκαλα και σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης, με αντεγκλήσεις και απειλές διάσπασης κατάφερνε να επιβάλλει τον Νίκο Σακκά.

Η Νικολέτα Μπρουζούκη κίνησε τις διαδικασίες συγκρότησης συνδυασμού, ενώ ο Νίκος Λέγκας αναλώθηκε σε διαδοχικές συναντήσεις για εβδομάδες διερευνώντας τις πιθανότητες δικής του καθόδου. Η Μπρουζούκη, αν και είχε σχεδόν έτοιμο συνδυασμό, υποχώρησε χάρη στον πατριωτισμό της, ενώ ο Λέγκας λίγο νωρίτερα είχε βγει με δημόσια δήλωσή του και απέσυρε το όποιο ενδιαφέρον του διευκρινίζοντας πως στόχος του ήταν να ενώσει.

Η αποχώρηση Παπαστεργίου όμως προκαλούσε αναταραχή και στην αντιπέρα όχθη με ονόματα υποψηφίων να παρελαύνουν από Χρύσα Ντιντή και Αχιλλέα Οικονόμου, μέχρι Γιώργο Ηλιάδη τελικά.

Αυτά και η ιστορία… έγραψε για όσα συνέβησαν μια μέρα σαν αυτή,

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης