Παραπολιτικά

Παπαδόπουλος: «Διαφωνώ με το Υπουργείο Οικονομικών» (… γ.γ. είναι η κόρη του!)

Αποστάσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, όπου γ.γ. είναι η κόρη του Έλενα Παπαδοπούλου, παίρνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Αιφνιδίασε τους πάντες ο βουλευτής όταν το πρωί της Τρίτης δήλωσε στη Λέσχη 97,6 ότι «οι Τσακαλώτος- Χουλιαράκης με την παραδοχή που έκαναν ότι υπερφορολόγησαν την μεσαία τάξη και προέκυψε το πλεόνασμα, αναγνώρισαν  ότι αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε μ’ έναν τρόπο που δεν μας εκφράζει, σε ζητήματα που αναγκαστικά ,τα οποία μας έβαζαν οι δανειστές. Και αυτό ήταν τα δημοσιονομικά κενά που μας καταλόγιζαν και τον τρόπο με τον οποίο θα φορολογούσαμε για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η χώρα έναντι της υπερχρέωσης , των εκρηκτικών ελλειμμάτων, ουσιαστικά δηλαδή της χρεωκοπίας της».

Ο Σάκης Παπαδόπουλος επέμεινε στη συνέχεια: «Ταξικά, εγώ προσωπικά περίμενα από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών (σημείωση: σ’ αυτό  το υπουργείο γενική γραμματέας είναι η κόρη του Έλενα Παπαδοπούλου) να μας πει πώς φορολογεί και επιβαρύνει τους πλούσιους, τους πολύ πλούσιους στην Ελλάδα, και κάνει ανακατανομή εισοδημάτων υπέρ των φτωχών. Γιατί η παραδοχή Χουλιαράκη, δεν με εκφράζει! Θεωρώ ότι καθήκον μιας αριστερής κυβέρνησης είναι να μεταφέρει πλούτο από τους πλούσιους προς τους φτωχούς. Μας εξήγησε βέβαια γιατί γίνεται αυτό, γιατί δηλαδή λείπουν πολύτιμα εργαλεία, όπως είναι το περιουσιολόγιο, που δεν διαθέτει ακόμα η χώρα μας, ή τη δυνατότητα είσπραξης απ’ όλες τις λίστες φοροδιαφυγής. Για όλα αυτά βέβαια μας έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις, αλλά το κεντρικό μας ζήτημα παραμένει πως δηλαδή η ανακατανομή πλούτου πρέπει να γίνεται από εκείνους που πραγματικά έχουν δημιουργήσει περιουσίες και καταφέρνουν εν πολλοίς να ξεφεύγουν.

Τέλος και όσον αφορά τη διανομή του πλεονάσματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τώρα το ποιοι θα πάρουν αυτό το μέρισμα από το πλεόνασμα, θα περιμένουμε όλοι να δούμε την τελική κατάληξη του υπουργείου Οικονομικών και την απόφαση της κυβέρνησης, γιατί έχουν κατατεθεί προτάσεις από τους βουλευτές για την τελική κατανομή του πλεονάσματος, και περιλαμβάνουν όλα τα ζητήματα όπως θα είναι η ενίσχυση της απασχόλησης, ή  συντάξεις που ακόμα δεν έχουν καταβληθεί. Ακόμα κι εγώ πρόσφατα πήρα το εφάπαξ, ενώ βγήκα στη σύνταξη το 2014. Έχουν μοιραστεί πάνω από 53.000 εφάπαξ, από τη δική μας και μόνο κυβέρνηση. Και οι εκλογές θα γίνουν όταν εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε όλο το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και τότε θα παρουσιάσουμε όλο μας το έργο για το παραγωγικό δυναμικό της χώρας πως δηλαδή αξιοποιείται, για το ανθρώπινο δυναμικό που το αναγκάσαμε να φύγει στο εξωτερικό κ.οκ.»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης