Παραπολιτικά Ροή

Ποιους θα κατεβάσει υποψήφιους στα Τρίκαλα ο Μητσοτάκης;

Συντήρηση, ισορροπίες ή… ριζική ανανέωση; Ιδού τα ερωτήματα για τον αρχηγό της Ν.Δ..

Μιας και βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική τροχιά και η Ν.Δ. δείχνει να έχει παράσταση νίκης, εντείνεται η φημολογία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις, διαρροές, συζητήσεις, διαγκωνισμός σε… δημόσιες παρεμβάσεις και εμφανίσεις, συνθέτουν σε τοπικό επίπεδο το σκηνικό, το οποίο τείνει να γίνει εκρηκτικό.

Οι τάσεις που καταγράφει το trikalavoice.gr  είναι… αντικρουόμενες. Στελέχη του κόμματος (και από την κεντρική διοίκηση) κάνουν λόγο για διατήρηση ισορροπιών στο ψηφοδέλτιο (βλέπε Σκρέκα, Βλαχογιάννη, Λιούτα, συν τρεις νέους), άλλοι δε για ριζική ανανέωση.

Σημειώνεται ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ήδη κινούνται, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο ως εν δυνάμει υποψήφιοι οι Μικέλης Χατζηγάκης, Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, Ηλίας Τσιαούσης, Χρίστος Λιάπης, Κορίνα Λιούτα και πολύ πιο διακριτικά ο Χρήστος Κρητικός, ενώ ορισμένοι βάζουν στο κάδρο και τον πρώην υπουργό και επί 12 χρόνια βουλευτή Νίκο Λέγκα, ο οποίος παρουσιάζει μια ιδιαίτερη κινητικότητα τελευταία. Υπάρχουν ωστόσο τρία ονόματα τα οποία μπορούν να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα. Ο λόγος αφενός για τους δυο πρώτους περιφερειακούς συμβούλους, Βασίλη Αναγνωστόπουλο και Απόστολο Κολίτσα (οι οποίοι ήδη κινούνται). Αφετέρου δε για τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, για τον οποίο οι γνωρίζοντες καταστάσεις και… Νομικά, λένε ότι «καθόλου δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο».

Οι επόμενοι μήνες θα κυλήσουν, πάντως στο ίδιο μοτίβο, καθώς δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του… πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης