Παραπολιτικά

«Σφαγή»… Νο2 Λάππα-Αγοραστού. Σφοδρή επίθεση από τον τ. δήμαρχο Τρικκαίων

Απάντηση με σκληρές κουβέντες του Χρήστου Λάππα στον Κώστα Αγοραστό.

Η ένταση μεταξύ των δυο αντρών προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής όταν σε δηλώσεις του στη Λέσχη 97,6 ο τέως δήμαρχος Τρικκαίων έκανε λόγο για αλαζονεία του περιφερειάρχη και μη καλή και αποδοτική συνεργασία μαζί του την περίοδο της δημαρχίας του (διαβάστε και ακούστε ΕΔΩ).

Η απάντηση του Κώστα Αγοραστού στο trikalavoice.gr  μέσω κύκλων του ήταν άμεση και ιδιαίτερα σκληρή, καταδεικνύοντας εν πολλοίς ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής Λάππα (δείτε ΕΔΩ).

Ο Χρήστος Λάππας με επιστολή του στο trikalavoice.gr αργά χθες βράδυ απαντά στις αιτιάσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με ιδιαίτερα σκληρές κουβέντες και χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά:

«Μη μού τούς κύκλους τάραττε!

Αν και οι κύκλοι τού Αρχιμήδη, με τούς κύκλους τού Αγοραστού ,έχουν μόνο ένα κοινό σημείο, το ότι αρχίζουν από Α, είπα να τούς ταράξω λίγο, ως μία κάποια προσπάθεια να συναντήσουν, την κόρη τού Χρόνου-τήν αλήθεια,καί να αποφύγουν-τα κακά κορίτσια τής εξουσίας-την υποκρισία την οίηση και την αλαζονεία.

Είναι, επίσης, απόλυτα σαφές, ότι στό δίπολο-Κύκλοι Αγοραστού (το προσωπείο) και ο Αγοραστός (το πρόσωπο) η φωνή είναι Μία, φωνή Αγοραστού. Γι’ αυτό δεν είναι Δημοκρατικά κομψό και πολιτικά έντιμο, στον επώνυμο διάλογο ν’ απαντάει μέσω κύκλων. Και κάτι ακόμα, ως απλή παρατήρηση-ούτε καν ως συμβουλή-,όταν κάποιος κρύβεται πίσω από κάτι, φαίνεται πιο κοντός, απ’ αυτό ,πού πραγματικά είναι.

Έμπλεο υποκρισίας το δίπολο-οι Κύκλοι γνώριζαν την κόρη Παπαδόπουλου, ο ίδιος ο Αγοραστός την αγνοούσε- και παλαιοκοματισμού – δεν με πήρε από το χέρι να με πάει στην κόρη του, προστέθηκε τώρα και η ψευδολογία, η νευρωτική ιδιοκτησία τής πραγματικότητας και τής αλήθειας (ίδιον των απανταχού συντηρητικών και ιδεοληπτικών).

Γιατί ο Μύλος των Ξωτικών ,δέν ξεκίνησε μία ωραία Φθινοπωρινή μέρα, ούτε μετά από παρότρυνση τού κ.Αγοραστού, αλλά ήταν Σάββατο τού Θωμά- Άνοιξη τού2011-όταν με επισκέφθηκε ο κ. Κουστέλιος καθηγητής τού ΤΕΦΦΑ και υποψήφιος στον συνδυασμό μας, Δραμινός την καταγωγή, να μου προτείνει συνεργασία ,με τα παιδιά από τη Δράμα, από τούς πρωτεργάτες τής Ονειρούπολης. Κι αυτό να γίνει άμεσα, γιατί βρίσκονταν σε επαφές με τον κ. Μπακογιάννη, Δήμαρχο τότε στο Καρπενήσι. Τότε ξεκίνησε ο Μύλος των Ξωτικών και ο κ. Αγοραστός, ούτε καν τον είχε ακούσει!

Κι ένα ηλιόλουστο Φθινοπωρινό, τα παιδιά από τη Δράμα κι ο κ. Ράπτης του e-Τρίκαλα, επισκέφθηκαν τον κ. Αγοραστό, να τον ενημερώσουν, για το –Τί κάνουμε στά Τρίκαλα-και να ζητήσουμε και μία οικονομική βοήθεια, την οποία και προσέφερε, από σεβασμό στον θεσμό της Περιφέρειας, έναν θεσμό ισότιμο, συνάλληλο, αλλά όχι επάλληλο, με τους Δήμους. Γι’ αυτό, πάντα τον καλούσαμε στα εγκαίνια και προλόγιζε, ώς μουσαφίρης όμως, όχι να μας πάρει και το σπίτι.

Ο Μύλος των Ξωτικών δεν σας ανήκει, κι όπως έχω πεί, στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ανήκει, ούτε στους καινοτόμους πρωτεργάτες του ούτε στους ικανούς συνεχιστές του, αλλά στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του πού τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν από την πρώτη μέρα.

Λίγα λόγια ακόμη, για τούς λοιπούς ,αλλά παιδαριώδεις, ισχυρισμούς, των Κύκλων Αγοραστού.

Για το κλειστό γυμναστήριο στις Καρυές, και το 1,3 εκ. €, ήταν μια υπόσχεση προεκλογική, αξιωματούχου τής Κυβέρνησης Σαμάρα -Βενιζέλου, που παρέμεινε υπόσχεση, δεν μετουσιώθηκε ποτέ είς σάρκαν- χρηματοδότησην. Μάλλον δεν άκουσαν ποτέ-οι Κύκλοι- τον ήχο των κτιστών, πού κατεδάφισαν το ΠΔΕ.

Για τον περιφερειακό δακτύλιο, η μόνη εμπλοκή τής Δημοτικής αρχής Λάππα, ήταν να παραμείνει ανοιχτή η παλαιά διέλευση στο Κηπάκι. Ούτε καν στον ύπνο μας δεν ισχυρισθήκαμε ότι είναι έργο δικό μας (δεν μας έχει κατακυριεύσει Όλους η νευρωτική ιδιοκτησία). Όσον αφορά τον εσωτερικό δακτύλιο, είναι γνωστό, από κακό σχεδιασμό, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και ταλαιπώρησε τρείς Δημοτικές Αρχές (Ταμήλου, Λάππα, Παπαστεργίου).

Δεν θα σχολιάσω την μικροπρέπεια τής επιλεκτικής ενοχοποίησης.

Για το Μουσείο Τσιτσάνη, αυτό πού είπα, είναι ότι καθυστέρησε ένα περίπου χρόνο, τίποτα περισσότερο.

Επειδή, όπως λέτε, σάς αρέσουν, οι ποιητικές και φιλοσοφικές (όχι φιλολογικές) συζητήσεις μαζί μου σας παραθέτω ένα ποίημα  προς γνώσιν, δεν ελπίζω και σε συμμόρφωση !

                               Μάρτιαι Ειδοί(Κωνσταντίνος Καβάφης)

                        Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή

                         Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις

                         αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις

                         να τες ακολουθείς. Κι όσο μπροστά προβαίνεις,

                          τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι.

                          Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρας πιά

                          έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις,

                          τότε κυρίως πρόσεξε σαν βγεις στον δρόμο έξω ,

                           εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία,

                           ………………μη λείψεις ν´ αναβάλεις…

                           κι ευθύς να τα γνωρίσεις

                         τα σοβαρά γραφόμενα  του Αρτεμίδωρου.

Κλείνω με τον σχολιασμό στο αμφίσημο, υψιπετές και μνησίκακο ερώτημα!

Ζεί ο βασιλιάς Αλέξανδρος? Τι άραγε να θέλει να πει ο ποιητής, με το κλασικό ερώτημα

τής Γοργόνας? O tempora o mores? ή allegro ma non tropo(ή άν η αγάπη είναι τυφλή, γιατί ,γιατί μας κοιτάζει?) Ισπανικό θεατρικό έργο.

             Τρίκαλα 15/9/2019

Χρήστος Αντ.Λάππας ,πρ.Δήμαρχος Τρικκαίων»

ΑΞΙΖΕΙ: Η φωτό του trikalavoice.gr είναι από… παλιές, καλές εποχές της σχέσεως των δυο αντρών, στο Δημαρχείο Τρικάλων το 2012!… Με μαύρα μαλλιά και πολύ… αγάπη!…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης