Τοπικά

Έκκληση Αλέκου: “Καλαμπακιώτες, μείνετε σπίτια σας…”

Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες,

Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι για ολόκληρη την χώρα μας. Κάνω έκκληση σε όλους σας να σεβαστείτε τα μέτρα τα οποία ανακοινώνει κάθε τόσο η Κυβέρνηση. Πρόκειται για τις ζωές μας. Είναι χρέος όλων μας να πάρουμε σοβαρά την κατάσταση και να ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών.

Μένουμε σπίτι καθώς όλοι μας μπορεί να είμαστε φορείς χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις ζωές μας αλλά και των συμπολιτών μας.

Βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα και αν νιώθουμε απόλυτα υγιείς.

Θυμόμαστε ότι αν και τα παιδιά δεν νοσούν τόσο εύκολα με εμφανή συμπτώματα είναι οι πιο ισχυροί φορείς. Δεν τα εκθέτουμε σε κόσμο.

Δεν συνωστιζόμαστε σε ουρές Δημοσίων Υπηρεσιών, καταστημάτων και σούπερ μάρκετ καθώς έτσι προστατεύουμε πρώτα τον εαυτό μας, έπειτα την οικογένεια μας  και τέλους τους υπαλλήλους που σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι εκεί για εμάς. Οι άνθρωποι που δουλεύουν πρέπει να έχουν από εμάς τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, καθώς οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες για εκείνους. Κυρίως οι γιατροί και οι νοσηλευτές, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας, οι φαρμακοποιοί, οι εργαζόμενοι σε καταστήματα τροφίμων και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Δεν συνωστιζόμαστε σε οποιονδήποτε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων από τους άλλους.

Δεν δεχόμαστε επισκέπτες και φιλοξενούμενους από άλλες πόλεις, έτσι βοηθάμε να μη διαδοθεί γρήγορα ο ιός. Όσο τον επιβραδύνουμε προστατεύουμε το σύστημα υγείας μας το οποίο και δεν πρέπει να καταρρεύσει όπως έγινε στην Ιταλία.

Είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Θα αλλάξουμε συνήθειες, παρέες και συντροφιές. Θα αλλάξουμε φιλίες, σχέσεις και συναναστροφές. Τέρμα τα ταξίδια και οι εκδρομές. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Θα διαβάσουμε, θα συζητήσουμε και θα ξαναβρούμε την χαμένη μας οικογενειακή γαλήνη και ηρεμία. Θα αντέξουμε και θα βγούμε νικητές και σοφότεροι απ’ αυτή τη δοκιμασία, για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ-ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θοδωρής Αλέκος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης