Τοπικά

Έκπληξη Ραγκούση από Τρίκαλα

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων ο Γιάννης Ραγκούσης πραγματοποίησε την πρώτη του ανοιχτή ομιλία, ως υποψήφιος πρόεδρος της νέας κεντροαριστεράς.

Τον Γιάννη Ραγκούση προλόγισαν ο ψυχίατρος Αχιλλέας Οικονόμου και ο Αρχιτέκτονας Γιώργος Καρκανιάς, που μαζί με τον παλιό γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Μανούρα αποτελούν την οργανωτική τριάδα της υποψηφιότητάς του στα Τρίκαλα. Παρόντες ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λέρας, που έχει υπογράψει και την στήριξη της υποψηφιότητας, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας και οι πρώην δημοτικοί του σύμβουλοι Κώστας Κρεμμύδας, Κώστας Τριγώνης, Σάκης Ξάφος, Κώστας Μανώλης, η πρώην βουλευτίνα Σούλα Μερεντίτη, η Χρύσα Ντιντή από το ΚΙΔΗΣΟ, οι υποψήφιοι βουλευτές στις τελευταίες εκλογές Κώστας Φαμίσης και Άρης Μερεντίτης, ιστορικά στελέχη όπως η Λώρεν Κασσοπούλου και ο Δήμος Βλιώρας κ.α..

Οι Οικονόμου-Καρκανιάς στον πρόλογό τους στάθηκαν στις τομές που επιχείρησε στο Κράτος ως υπουργός ο Γιάννης Ραγκούσης («Διαύγεια», Καλλικράτης, ιθαγένεια, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κ.α.) και σημείωσαν πως η υποψηφιότητά του δίνει προοπτική στην παράταξη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην τοποθέτησή του μίλησε για την ανάγκη το κέντρο να μπορέσει να επιβάλει αρχικά την «ατζέντα συζήτησης, καθορίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις» και στην πορεία «να καταστεί ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».

Άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλη να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα για τη χώρα, όπως θα προκύψουν τους επόμενους μήνες (μετά τα Μνημόνια εποχή, διαπραγμάτευση για το χρέος κλπ.) και προεξόφλησε εκλογές στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 καθώς «από 1η Ιανουαρίου του 2019 επιβάλλονται σαρωτικές περικοπές στις συντάξεις».

Επανέλαβε την άρνησή του στη συγκυβέρνηση τόσο με τη Ν.Δ., όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ωστόσο πως «λέμε ναι στη συνεννόηση».

Επανέλαβε τέλος τις θέσεις του για μετεξέλιξη της Δημοκρατίας μας σε Προεδρική, θέσπιση ανωτάτου ορίου  στη θητεία των βουλευτών και των υπουργών κλπ..

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης