Site icon TrikalaVoice

«Έξωση» από το Καστρακίδειο, στο Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων καταφέρνει να… χάσει ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του, καθώς και το Αθλητικό Μουσείο της πόλης.

Το Καστρακίδειο επί της οδού Καποδιστρίου, το είχε μισθώσει ο Δήμος από το φερώνυμο Ίδρυμα της Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών το έτος 2002 και έκτοτε η σύμβαση ανανεωνόταν, φτάνοντας στο ανώτατο επιτρεπτό όριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις  από τη πλευρά του Ιδρύματος, ο Δήμος δεν ανταποκρινόταν σε επαναδιαπραγμάτευση του μισθώματος.

Έτσι και όπως αποκαλύπτει το trikalavoice.gr  το Δ.Σ. του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην αναγκαστική λύση της σύμβασης μίσθωσης, κοινοποιώντας τη σχετική απόφαση στο Δήμο Τρικκαίων την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται καθαρά και στο έγγραφο που εστάλη προς τον Δήμο Τρικκαίων το Ίδρυμα σεβόμενο τη χρήση του κτιρίου ως Αθλητικού Μουσείου θα προχωρήσει στη δημοσίευση της διακήρυξης δημοπρασίας στις αρχές Σεπτέμβρη, ώστε να διενεργηθεί αυτή μετά τα μέσα του μηνός αυτού. Δίνοντας έτσι περιθώριο δυόμισι μηνών ουσιαστικά στο Δήμο να τακτοποιήσει αφενός τις υποχρεώσεις του αναφορικά με το μίσθιο και να φροντίσει για τη μεταφορά των συλλογών που φιλοξενούνται στο Καστρακίδειο.

Ένα περιθώριο που υπάρχει είναι ο Δήμος να διεκδικήσει ξανά το κτίριο και να περισώσει Μουσείο και… γόητρο.

Exit mobile version