Ροή Τοπικά

Έργο ζωής!… Αγοραστός-Μιχαλάκης φτιάχνουν το δρόμο μέχρι Καραβόπορο

Προχωρά την κατασκευή του δρόμου από τον νέο κυκλικό κόμβο Μύλος Τσαγκάδα μέχρι τη γέφυρα Καραβόπορου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πράσινο φως για την κατάθεση πρότασης για  ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας της κατασκευής του δρόμου από τον νέο κυκλικό κόμβο Μύλος Τσαγκάδα μέχρι τη γέφυρα Καραβόπορου «άναψε» το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά την εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 14.392.000 € και αφορά  την ανακατασκευή του υφιστάμενου τμήματος της Ε.Ο. Τρίκαλα – Πύλη. Η αφετηρία του έργου  βρίσκεται στην σύνδεση της Ε.Ο. με τον περιφερειακό δακτύλιο Τρικάλων και το πέρας του στον κόμβο του Δροσερού. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας αρτηρίας,  την κατασκευή γέφυρας στον Πηνειό για την διέλευση των δύο ανεξάρτητων κλάδων της αρτηρίας, την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβόπορου και την κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά και αριστερά της κύριας αρτηρίας.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής έργα:

  • Η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους 1,3km περίπου. Στην κύρια αρτηρία εφαρμόζεται διατομή β4ν* με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50m και συνολικό πλάτος οδοστρώματος 17,00m, ενώ το πλάτος καταστρώματος προκύπτει μεγαλύτερο ή ίσο των 20,00m αναλόγως των πλευρικών κατασκευών.
  • Η κατασκευή γέφυρας Πηνειού στη ΧΘ : 1+300,46 ,μήκους 101,10m τριών ανοιγμάτων (3×33,70m). Γέφυρα για την διέλευση των δύο ανεξάρτητων κλάδων της αρτηρίας.

 

  • Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,35km , και κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 1,00km περίπου. Οι παράπλευροι οδοί  θα έχoυν διατομή ε2 με μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας, πλάτους 3,00 ανά κατεύθυνση και συνολικό πλάτος οδοστρώματος 6,50m
  • Η κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβοπόρου (μορφής «σταυρού»).
  • Η προσαρμογή της αρτηρίας στους υφιστάμενους κόμβους με κατάλληλη διαμόρφωσή τους (διεύρυνσή τους) για την εξασφάλιση της ορθής λειτουργίας της κυκλοφορίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης