Ροή Τοπικά

“Ή τώρα ή ποτέ”

Ας   ξεκινήσω το κείμενό μου με μια διαπίστωση/παραδοχή. Το σοβαρότερο πρόβλημα του Δήμου Πύλης είναι η εγκατάλειψη. Η Πύλη μοιάζει με πόλη νεκροταφείο, όπου η έννοια της ανάπτυξης δεν υφίσταται. Τα καταστήματα  κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο το ίδιο και οι τράπεζες…

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ουτοπικό το να μπορεί ένας  Δημοτικός Σύμβουλος να κάνει τη διαφορά. Και έχουν δίκιο. Τη διαφορά μπορούν και την κάνουν οι ομάδες με κοινό σχεδιασμό, υψηλούς στόχους, επιστημονική κατάρτιση και πάνω απ όλα αγάπη για τον τόπο τους. Ο Βαλάντης Τσιούτσιας είναι ο επικεφαλής αυτής της ομάδας με πρωτεργάτες ανθρώπους με μεράκι και θέληση για αλλαγή.

Ένας από τους σπουδαιότερους θεσμούς της αθηναϊκής Δημοκρατίας που της έδιναν τα χαρακτηριστικά μια πολιτείας δικαίου και ευνομίας ήταν ο θεσμός των δοκιμασιών. Κανένας πολίτης δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα εάν δεν περνούσε από κάποιες δοκιμασίες. Βασικά κριτήρια για να μπορεί κανείς να εκλεγεί ήταν η διαφάνεια στις οικονομικές του υποχρεώσεις , η ευσέβεια καθώς και η εντιμότητα. Με τις δοκιμασίες αποκλείονταν οι φαύλοι από τη δυνατότητα εκλογής. Στην δοκιμασία της τοπικής αυτοδιοίκησης απέτυχε παταγωδώς η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Πελατειακές σχέσεις , μικροκομματικά συμφέροντα, απραξία, έλλειψη σχεδιασμού και σπατάλη τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Ήρθε η στιγμή να δοθεί τέλος στη φθίνουσα πορεία του δήμου μας. Η Πύλη πρέπει να γίνει πόλος έλξης και συνώνυμο της ανάπτυξης. Θα σταθώ λοιπόν στην μεγάλη μου επιθυμία να φύγουν από την εξουσία άνθρωποι πολιτικά κορεσμένοι, χωρίς επιστημονική κατάρτιση και πάνω απ όλα δημαγωγοί. θα κλείσω με ένα απόσπασμα από την ομιλία του Βαλάντη Τσιούτσια στην προεκλογική του ομιλία  “Στις εκλογές του Μάη δεν καταψηφίζουμε μονάχα αλλά ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ. Αυτούς που θέλουν και μπορούν να πάνε το ΔΗΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ήτοι, CITIUS-ALTIUS-FORTIUS που σημαίνει ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ-ΠΙΟ ΨΗΛΑ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ”.

 

 

ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της παράταξης «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης