Site icon TrikalaVoice

Αγοραστός-Μπλουγούρας, αλλάζουν τα δεδομένα στη Θεσσαλία

Συνεργασία των δυο αντρών σε επίπεδο κορυφής για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας υποδέχθηκε ως αν. γραμματέας της ΕΣΕΕ τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της τελευταίας η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Οι δυο άντρες παρουσίασαν εν πολλοίς τα θεαματικά επιτεύγματα της έως τώρα συνεργασίας τους σε επίπεδο Θεσσαλίας (ο Χρ. Μπλουγούρας είναι γ.γ. και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπόρων Θεσσαλίας), δίνοντας το παράδειγμα συνεργειών και στους υπολοίπους.

Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός προανήγγειλε ότι «οι Περιφέρειες προτίθενται να συμβάλλουν στη χρηματοδότηση των ανοικτών εμπορικών κέντρων (open malls) εφ’ όσον δεν επαρκέσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί από το τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Παρεμβαίνοντας στην ενότητα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα: Η περίπτωση των open – malls», ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τάχθηκε υπέρ του να δοκιμασθούν τα ανοικτά εμπορικά κέντρα στην ελληνική αγορά αρκεί, όπως σημείωσε, «να γίνει σοβαρή προσπάθεια, με συνεργασία και συνέργεια. Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια αυτή, είτε πετύχει είτε αποτύχει, διότι ακόμη κι η αποτυχία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη υπό την έννοια ότι όλοι μας θα αποκομίσουμε πολύτιμα συμπεράσματα», ανέφερε.

Τέλος στάθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω των βιώσιμων αστικών αναπλάσεων με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

Exit mobile version