Ροή Τοπικά

Αγωγή κατά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Κατατέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων από τον Σοφοκλή Λέντζα αναγνωριστική αγωγή κατά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

 

Η αγωγή κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή 21 Απριλίου και με αυτή ο Σ. Λέντζας στρέφεται κατά της Τράπεζας καθώς και κατά  των μελών της επιτροπής ανάδειξης υποψηφιοτήτων που  ήταν υπεύθυνη  για την επιλογή  και την αξιολόγηση των   υποψηφιοτήτων για  τις θέσεις των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας (για τις εκλογές που έγιναν τον περασμένο Νοέμβρη) καθώς ο ίδιος αποκλείστηκε από την   επιτροπή   «με πλημμελή   αιτιολογία και χωρίς   να   τηρηθούν οι  σημαντικοί κανόνες που θα εξασφάλιζαν τη δημοσιότητα  και τη διαφάνεια γύρω από την εκλογική διαδικασία» όπως υποστηρίζει η πλευρά του.

 

Σύμφωνα με την Αγωγή την οποία έχει στη διάθεσή του το trikalavoice.gr  ο Σοφοκλής Λέντζας (ο οποίος έχει μια μακρά πορεία στον τραπεζικό χώρο έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων διευθυντής της Τράπεζας Εργασίας στη Λάρισα και της PROBANK  στα Τρίκαλα) ζητά μεταξύ άλλων:

 

Α)  Να του αναγνωριστεί  ότι νόμιμα και εμπρόθεσμα υπέβαλλε τα σχετικά δικαιολογητικά     στοιχεία που διέθετε,  ώστε να συμμετάσχει  στην εκλογική διαδικασία για την κατάληψη μίας    εκ των δύο θέσεων   εκτελεστικών συμβούλων που προβλέπονται στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο   του τραπεζικού   Συνεταιρισμού, ώστε να αποσταλούν στη συνέχεια για την περαιτέρω προληπτική  και εποπτική αξιολόγηση και τελική έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας   της Ελλάδος και την περαιτέρω συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία , όποτε και αν αυτή  διεξάγονταν.

Β)  Να του αναγνωρισθεί ότι παράνομα και καταχρηστικά τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης   Υποψηφίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Συν ΠΕ, δεν απέστειλαν τα παραπάνω   δικαιολογητικά της υποψηφιότητάς του προς περαιτέρω προληπτική και εποπτική αξιολόγηση   και τελική έγκριση της επάρκειας και καταλληλόλητας τους από την αρμόδια Διεύθυνση Εποπτείας   της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε άμεσα μόλις τα παρέλαβαν εντός του μηνός Ιανουαρίου του 2016,  είτε μετέπειτα και εν πάση περιπτώσει δύο μήνες προ της εκλογικής διαδικασίας που έλαβε χώρα    τελικά στις 6/11/2016.

Γ) Να αναγνωρισθεί ότι η έγκριση των τελικώς τεσσάρων υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των   δύο θέσεων εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της εναγόμενης, υπήρξε αποτέλεσμα παράνομης  και καταχρηστικής συμπεριφοράς σύμφωνα με το άρθρο 281 Α.Κ. εκ μέρους των εναγόμενων   (διοίκησης της τράπεζας και μελών της επιτροπής ανάδειξης υποψηφιοτήτων).

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης