Τοπικά

Αθ. Λιούτας: “Ανεπαρκής η Κυβέρνηση”

Η κακή διαχείριση της οικονομικής πολιτικής, εδώ και τέσσερα χρόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οδηγεί σήμερα την ελληνική κοινωνία σε ένα μεγάλο πρόβλημα, αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η αδυναμία να προστατεύσουν αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία, η διόγκωση της φορολογίας και τελικά η τρομακτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων», σήμερα τοποθετούν την ελληνική κοινωνία μπροστά σε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, η ανάγκη για ένα νέο σχέδιο, εξαιτίας όσων δεν έχουν γίνει, είναι επιτακτική. Ωστόσο, το σχέδιο που ετοιμάζουν, με βάση τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες, θα θέτει ακόμη χαμηλότερο όριο ένταξης, γεγονός, το οποίο θα αφήσει εκτός ρύθμισης ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος των δανειοληπτών. Το νέο αυστηρό σχέδιο είναι το αποτέλεσμα όσων δεν έλυσαν, της επιδείνωσης των τραπεζών και της εύθραυστης οικονομίας.

Παράλληλα, οι κατασχέσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ καμία στρατηγική δεν υπάρχει αναφορικά με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ταυτόχρονα, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, το οποίο συνδέεται με ρυθμίσεις για το χρέος, μοιάζει πολύ δύσκολο, καθώς η κυβέρνηση, αντί να εργαζόταν στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, περί άλλα τυρβάζει. Οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιήθηκαν.

Αντίθετα, αυτά που ήθελαν να πετύχουν βασίζονταν αποκλειστικά στη συκοφάντηση των αντιπάλων, στο κομματικό τους κράτος, στην επιβολή της ιδεοληψίας τους σε όλους τους τομείς και στην αδιάκοπη στρατηγική τους να δημιουργούν εντυπώσεις και ψευδείς προσδοκίες.

Με ψευδείς προσδοκίες κέρδισαν εκλογές, με ψευδείς προσδοκίες προσέρχονταν στις διαπραγματεύσεις και με ψευδείς προσδοκίες σήμερα αγοράζουν πολιτικό χρόνο.

Ακόμη και με το κρίσιμο, για την ελληνική κοινωνία, ζήτημα του κατώτατου μισθού, ψευδείς προσδοκίες δημιούργησαν. Μαζί με τον κατώτατο μισθό αυξάνονται και οι εισφορές με τον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ αναμένεται και περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου. Και όλη αυτή η κατάσταση πού οδηγεί; Στον φαύλο κύκλο της αύξησης της φορολογίας, της διόγκωσης των «κόκκινων δανείων», της αποεπένδυσης, της αύξησης της ανεργίας και τελικά της μείωσης του εισοδήματος.

Η χώρα χρειάζεται ένα οικονομικό σχέδιο, προσανατολισμένο στη μεγάλη ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του εισοδήματος, στις επενδύσεις, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην αξιοπρέπεια και την περηφάνια.

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, που διαπνέεται από τους βασικούς στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη, της ανάπτυξης και της αύξησης των εισοδήματος για όλους τους Έλληνες, μπορεί να νικήσει τα αδιέξοδα που η κυβέρνηση αυτή θα αφήσει.

Αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια», το πρόγραμμα της δεύτερης ευκαιρίας της ΝΔ είναι μια στρατηγική ικανή να διασφαλίσει την πρώτη κατοικία και την περιουσία των οφειλετών, να ξεκαθαρίσει τους οφειλέτες που έχουν ανάγκη, από αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν και να ενισχύσει ουσιαστικά τη ρευστότητα των τραπεζών. Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ένα πρόγραμμα 120 δόσεων για τη ρύθμιση των δανείων, στο οποίο το μισό κεφάλαιο δε θα τοκίζεται.

Αναφορικά με την αύξηση του εισοδήματος, η στρατηγική της ΝΔ δε θα βασιστεί στην επιδοματική πολιτική και στην φορο-είσπραξη, αλλά στην άμεση μείωση των εισφορών, στην ενθάρρυνση των επενδύσεων και στην αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο του ρυθμού αύξησης της οικονομίας.

Η οικονομική στρατηγική της ΝΔ δεν επιδιώκει εντυπώσεις, επιδιώκει την άμεση διόρθωση των προβλημάτων και το άνοιγμα προς τα εμπρός.”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης