Site icon TrikalaVoice

Ανάσα για Τρικαλινούς επιχειρηματίες. Άνοιξαν οι 120 δόσεις…

Ανοίγει σήμερα μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες ασφαλισμένους στον τ. ΟΑΕΕ η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες των ασφαλισμένων, δηλαδή για τους επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα ανοίξει στις 19 Μαρτίου και για τους ασφαλισμένους στον τ. ΟΓΑ στις 2 Απριλίου, επειδή για τις κατηγορίες αυτές των ασφαλισμένων -πλην του τ. ΟΑΕΕ- έχει δοθεί παράταση εξόφλησης των εισφορών του 2016.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Ε.Φ.Κ.Α. η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών παρατάθηκε έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018 για τις εξής κατηγορίες ασφαλισμένων: α) του έτους 2016 των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ-TAN, β) του Β΄ εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και γ) του Β΄ εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (αυτοτελώς απασχολούμενων και εργοδοτών). Η παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του 2016 δόθηκε προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα ένταξης των οφειλών αυτών στο νέο καθεστώς ρύθμισης του νόμου 4469/2017 περί «Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών». Επισημαίνεται ότι τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή.

 

Οφειλές

Ο μεγαλύτερος αριθμός των οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών χρωστούν έως 20.000 ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή, αφορά οφειλές έως και 50.000 ευρώ. Σύντομα αναμένεται να υπάρξει η σχετική υπουργική απόφαση και για τις ασφαλιστικές οφειλές άνω των 50.000 ευρώ, η οποία θα περιλαμβάνει διαφορετικά κριτήρια για την ένταξη των οφειλετών.

Exit mobile version