Site icon TrikalaVoice

Αναζητούν επενδύσεις μέσω Leader στο Δήμο Πύλης

Dimarxeio Pilis trikalavoice.gr

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου στο Δημαρχείο  Πύλης στις 11.00 ευρεία σύσκεψη με θέμα «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ , στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος  LEADER  Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Παρόντες ήταν  ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας  μέλος της Διοίκησης του ΚΕΝΑΚΑΠ,  ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊος  Κουτής με τους συνεργάτες του  οι   Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης , Έργων κ. Κων/νος Ούτρας, οι Μηχανικοί του Δήμου Πύλης  κ. Δημήτριος  Φέκος, κ. Ηλίας Ράπτης και η Γεωπόνος κ. Ντίνα Μπέκου, καθώς και Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλης.

Στην  σύσκεψη χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Μαράβας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, δηλώνοντας ότι ικανοποιημένος που έστω με καθυστέρηση δυο χρόνων ξεκίνησαν οι χρηματοδοτήσεις από το ΚΕΝΑΚΑΠ μέσω του προγράμματος LEADER.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Κουτή για το Πρόγραμμα Δημοσίου Ενδιαφέροντος που αφορά τους Δήμους, για δημόσια Έργα  όπως αναβάθμιση πεζοδρομίων, πλατειών.

Τα προτεινόμενα έργα από τον Δήμο πρέπει η μελέτη να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο ολοκληρωμένος  φάκελος  πρέπει να υποβληθεί μέχρι 31 Αυγούστου πού λήγει η προθεσμία.

Η  Χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ.

Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον κ. Κουτή και τους συνεργάτες του προς τους Εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων ποιές  δράσεις  μπορεί να χρηματοδοτήσει το Πρόγραμμα, όπως αγορά παραδοσιακών Στολών Τοπικού χαρακτήρα, δημιουργία και οργάνωση διάφορων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Διευκρίνισαν  επίσης ότι οι Σύλλογοι να πληρούν τους κανόνες της νομιμότητας και να έχουν ενεργά χορευτικά συγκροτήματα.

Exit mobile version