Site icon TrikalaVoice

Ανακατασκευάζονται οι 13 γέφυρες των Τρικάλων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εργολαβία που αφορά την ανακατασκευή δεκατριών (13) γεφυρών του Ληθαίου ποταμού μέσα στον πολεοδομικό ιστό της χώρας.

 

Πρόκειται για γιγαντιαίο πρόγραμμα ύψους 3 εκ. € και είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται σε τέτοια κλίμακα στην πόλη μας, χάρις κυρίως στα αντανακλαστικά και στην αποφασιστικότητα που έδειξε ο ίδιος ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023.

Όπως ο ίδιος λέει στο trikalavoice.gr “βασικό μέλημα είναι να καταστούν απολύτως ασφαλείς οι γέφυρες της πόλης και να μην κινδυνεύσουν σε οποιοδήποτε ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο. Κατά δεύτερο λόγο οι γέφυρες καλλωπίζονται με ειδικό φωτισμό και γκράφιτι και αναδεικνύονται σε νέα σημεία αναφοράς για τα Τρίκαλα”.

Οι εργασίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στις πιο καταπονημένες γέφυρες, του Τρικκαίογλου (φώτο) και ΚΤΕΛ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της συντήρησης θα ανεγερθούν δυο νέες πεζογέφυρες στα Κουτσομήλια και στον Άγιο Κωνσταντίνο καθώς οι υπάρχουσες έχουν κριθεί επικίνδυνες.

Exit mobile version