Site icon TrikalaVoice

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η επόμενη μέρα στον Δήμο Τρικκαίων

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει στο Δήμο Τρικκαίων το τελευταίο 10ήμερο και μετά την αποχώρηση του κραταιού Δημήτρη Παπαστεργίου για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αποχώρηση που προκάλεσε κινητικότητα όχι μόνο μέσα στην παράταξή του-λογικό-αλλά και στην αντιπέρα όχθη καθώς ξεκίνησε και εκεί μια αγωνιώδης προσπάθεια αναζήτησης υποψηφίου δημάρχου ικανού να κερδίσει τις εκλογές.

 

Η εκλογή του Νίκου Σακκά στη θέση του δημάρχου και επικεφαλής της “Επανεκκίνησης” για τις εκλογές του Οκτωβρίου έγινε με εμφατικό τρόπο καθώς το 24-1 δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνειών, έστω κι αν μέσα στην παράταξη υπήρξαν σύμβουλοι, όπως ο Γιώργος Παναγιώτου π.χ. που είπαν πως “ψηφίζουμε δήμαρχο μέχρι 31/12 και όχι επικεφαλής συνδυασμού”. Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαστεργίου με πρωινή δήλωσή του πάντως ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει Σακκά.

Οι γνωρίζοντες το χώρο πάντως προαναγγέλλουν εξελίξεις μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Και πάλι ο χρόνος οριακά φτάνει καθώς όποιος επιθυμεί να κατέβει θα πρέπει να φτιάξει συνδυασμό 200 ατόμων μέσα σε… 40 μέρες. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Εν κατακλείδι ο Σακκάς έχει πάρει και τον “μπλε φάκελο” του Παπαστεργίου με τους υποψηφίους που είχε συμφωνήσει να εντάξει στον Συνδυασμό και έχει ένα σαφές προβάδισμα. Αυτή τη στιγμή αυτός είναι επίσημα ο μόνος υποψήφιος και τα υπόλοιπα ονόματα απλά… συζητιούνται.

Στην αντιπολίτευση

Στην πλευρά της αντιπολίτευσης φαίνεται να έχουν αιφνιδιαστεί περισσότερο από την αποχώρηση Παπαστεργίου. Έτσι βρέθηκαν να κάνουν προσπάθειες μέσω… επιτροπών αναζήτησης ενδιαφερομένων για το Δήμο. Η προσπάθεια κάηκε εν τη γεννέσει της με τον τρόπο που έγινε, αποκλείοντας ουσιαστικά την ίδια την κοινωνία. Η Χρύσα Ντιντή έχει δηλώσει “παρούσα” από το χώρο εδώ και καιρό, ενώ ονόματα όπως του Άρη Μερεντίτη, της Βασίλκας Μερεντίτη, αλλά και του Βασίλη Γιαγιάκου εξακολουθούν να “παίζουν”. Αναμένονται και εδώ εξελίξεις στο επόμενο δεκαπενθήμερο, δίχως… να είμαστε σίγουρο.

Τέλος παντοκρατορίας

Τελειώνοντας οφείλουμε  να δούμε τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, η οποία απαιτεί συνέργειες. Δύσκολα θα ξαναδούμε δήμαρχο του 57%, όπως ο Παπαστεργίου. Αρκεί το 43% για εκλογή από την πρώτη Κυριακή, με το ποσοστό ωστόσο να μοιάζει με “ψήφο ανοχής”.

Exit mobile version