Τοπικά

ΑΝΑΛΥΣΗ: Σε περιδίνηση ο Δήμος Τρικκαίων

Ο Νικολό Μακιαβέλι μέσα από το έργο του “Ο Ηγεμόνας” (Il Principe) μας έχει χαρίσει πολλά ρητά που περιγράφουν την ωμή πολιτική πραγματικότητα και την τέχνη του να κυβερνάς.

 

 

Σε ένα από αυτά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η τύχη ελέγχει τα μισά από τα πράγματα που κάνουμε, αλλά μας αφήνει να ελέγξουμε το άλλο μισό», αναγνωρίζοντας τον ρόλο της τύχης στην ανθρώπινη ζωή, αλλά επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αποφασιστικότητα και η ικανότητα μπορούν να καθορίσουν σημαντικά το πεπρωμένο.

Η «τύχη» χαμογέλασε στον Νίκο Σακκά πέρυσι το καλοκαίρι και ήταν μαζί του, στο άγριο σκηνικό διαδοχής του Δημήτρη Παπαστεργίου, που προέκυψε τότε.

Έλαβε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου το ιλιγγιώδες 61% και εκλέχτηκε πανηγυρικά δήμαρχος Τρικκαίων.

Εκεί «στράβωσε» και το όλο σκηνικό. Επαναπαύτηκε στο 61% το οποίο είχε ως μόνιμη απάντηση στις όποιες οχλήσεις της αντιπολίτευσης.

Δεν έδειξε αποφασιστικότητα για να καθορίσει το πεπρωμένο, αλλά αντίθετα αρκέστηκε σε ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ Παπαστεργίου και… Μιχαλάκη (… για να τα λέμε όλα όπως είναι).

Αυτό πληρώνει σήμερα. Στη μεγάλη κρίση που προέκυψε το τελευταίο 10ήμερο πάλι τακτική ισορροπιών τήρησε για να οδηγηθεί σε «Βατερλώ» το βράδυ της Τρίτης, να ανανεώνει τη θητεία του Φόρη Ρόμπου στην προεδρία της etrikala και λίγες ώρες αργότερα να τον υποχρεώνει (;) σε παραίτηση ακόμη και από δημοτικό σύμβουλο.

Μα δε κλείνει έτσι εύκολα το θέμα, γιατί γεννάται το εξής ερώτημα: Ήξερε για την απευθείας ανάθεση που έγινε στις 29/12/2023 από την etrikala στον Φόρη Ρόμπο και τον «κάλυψε» ή δεν ήξερε οπότε και πάλι γεννάται θέμα κατά πόσο ελέγχει την κατάσταση;

Το κλίμα είναι βαρύ στην ίδια την παράταξη του δημάρχου Νίκου Σακκά και δυστυχώς ο Δήμος φαίνεται να μπαίνει σε μια περιδίνηση άνευ προηγουμένου, δεδομένου μάλιστα ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Ηλιάδης-ο οποίος έκανε πραγματικά ηγετική εμφάνιση στο τελευταίο Δ.Σ. δείχνοντας ότι πια δεν «παίζει»-προειδοποιεί με νέες αποκαλύψεις.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης