Ροή Τοπικά

Ανατροπή σε Δήμους των Τρικάλων και Περιφέρεια

Τα πάνω κάτω φέρνει το σύστημα της «απλής αναλογικής» το οποίο προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση και με το οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, με βάση όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά (σ.σ. το Νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον Γενάρη) θα καθιερώνεται ως εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική για το σύνολο των εδρών των οικείων Συμβουλίων.

Θα υπάρξουν κατηγορίες κωλυμάτων (π.χ. δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος όποιος είναι δημόσιος υπάλληλος, ακόμη και συμβασιούχος, ή έχει οιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο), ενώ θα διευκολυνθεί η συμμετοχή μικρών παρατάξεων και ομάδων πολιτών. Θα μπορεί να κατεβάσει κάποιος συνδυασμό π.χ. στο Δήμο Τρικκαίων, δίχως να είναι υποχρεωμένος να καταρτίσει ψηφοδέλτιο σε όλες τις κοινότητες. Επίσης μπορεί κανείς να κατεβάσει ψηφοδέλτιο σε μια Κοινότητα π.χ. Μεγάρχη, και όχι στο σύνολο του Δήμου.

Τα ίδια θα ισχύσουν και για τις Περιφέρειες. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, ωστόσο η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης