Τοπικά

Ανοίγει “Ακαδημία Ρομποτικής” στα Τρίκαλα (… του Πανεπιστημίου Μακεδονίας)

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα υλοποιεί σε λίγες ημέρες τα προγράμματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής της για παιδιά 6 – 16 ετών (Α Δημοτικού – Α Λυκείου) στα Τρίκαλα.

Στα πλαίσια των μαθημάτων τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό),αισθητήρες (αισθήσεις) κινητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στη συνέχεια προγραμματίζουν την κατασκευή τους (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού. ειδικά σ (μυαλό)χεδιασμένη για μαθητές, ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Τα εκπαιδευτικά πακέτα που χρησιμοποιούνται είναι τα Lego WeDo 1 & 2 για τις ηλικίες 6 -8 ετών και Lego Mindstorms EV3 για τις ηλικίες 8-16 ετών

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν συνολικά 150 διαφορετικά ρομπότ με τις οδηγίες των πιστοποιημένων από το ΠΑ.ΜΑΚ. καθηγητών.

Θα εξασκηθούν σε 90 πίστες σεναρίων και σε 600 διαφορετικές δραστηριότητες σε 16 τετράμηνους κύκλους μαθημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Θα μπορούν προετοιμάζονται και να συμμετέχουν σε Πανελλήνιους, Ευρωπαικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς Ρομποτικής και θα αποκτούν βεβαίωση από την Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ.

H Ρομποτική είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό αντικείμενο που “παντρεύει” τις γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό με τις βασικές έννοιες των θετικών επιστημών, κυρίως της πληροφορικής , της φυσικής και των μαθηματικών και την συνολική εξέλιξη του μαθητή, μέσω της ανάπτυξης της κριτικής του σκέψης, της ικανότητας επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, της εργασίας σε ομάδες, της παρουσίασης των λύσεων και των κατασκευών του. Ενώ ο μαθητής νιώθει ότι παίζει, προσπαθώντας να κατασκευάσει και να προγραμματίσει τις κινήσεις που θα κάνει ένα ρομπότ, υπηρετούνται συγκεκριμένοι και πολύ σημαντικοί εκπαιδευτικοί στόχοι κια στόχοι εξέλιξης του παιδιού.

Λεπτομέρειες για τους κύκλους και τα προγράμματα σπουδών της Ακαδημίας Ρομποτικής στα Τρίκαλα μπορείτε να βρείτε στο www.trikalarobotics.gr στο facebook: Ακαδημία Ρομποτικής Τρίκαλα & στα τηλέφωνα: 2431302748, 6983912778

Υπεύθυνος σπουδών: Κωνσταντίνος Τσάτσος

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης