Ροή Τοπικά

Ανοίγει τους Ναούς ο Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος (ηχητικό)

Για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» που δεν γίνονται πλέον ανοιχτά μετά και την… υπαίθρια συναυλία της Πρωτοψάλτη, έκανε λόγο στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

Συγκεκριμένα μιλώντας με το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής του Θωμά ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος τόνισε με πόνο ψυχής ότι «όλες τις προηγούμενες Άγιες μέρες του Πάσχα κάναμε υπακοή στο Κράτος για την ασφάλεια όλων μας. Σφραγίσαμε τις εκκλησιές μας, σταματήσαμε να χτυπάμε και τις καμπάνες.

Όμως είδαμε χθες μια καλλιτέχνη να ανεβαίνει πάνω σε καρότσα και να γυρίζουν με ηχεία στους δρόμους της Αθήνας και να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συνωστισμένοι μεταξύ τους, χωρίς μέτρα ασφαλείας και να παρακολουθούν τη συναυλία.

Επειδή, λοιπόν δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και επειδή η πράξη αυτή μας προσβάλει όλους εμάς που κάναμε την υπακοή μας, κλειστήκαμε στους Ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε.

Όταν, λοιπόν, οι Επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι Λιτανείες των Ιερών Εικόνων δεν βγαίνουν ούτε καν με έναν παπά, και γίνονται όλα αυτά στην Αθήνα, τότε είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα, λοιπόν, και τις πόρτες ανοίγουμε των Ναών και τα μικρόφωνα ανοίγουμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του. Χριστός Ανέστη».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης