Site icon TrikalaVoice

Απάντηση του δημάρχου Φαρκαδόνας για τις “γιορτές στα σχολεία”

Σε ανακοίνωση του Δήμου Φαρκαδόνας, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με διοργάνωση γιορτών σε σχολεία,

(δείτε ΕΔΩ) αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε εντελώς τυχαία και  όχι από την ίδια τη διεύθυνση της Π/θμιας Ε/σης,  πως απεστάλλει στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας ηλεκτρονική επιστολή υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Προϊστάμενό της και η οποία ανέφερε τα εξής:

  ΘΕΜΑ: «Είσοδος τρίτων στα σχολεία»

Τις ημέρες αυτές τα σχολεία δέχονται προτάσεις από διάφορους φορείς (Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Μ.Κ.Ο. κ.ά.) για να εισέλθουν στο χώρο τους με σκοπό να διανείμουν δώρα και γλυκίσματα στους μαθητές. Υπενθυμίζουμε παλαιότερες επισημάνσεις μας σχετικά με τις προθέσεις τρίτων και την είσοδό τους στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση καλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολείων να μην επιτρέπουν στους εν λόγω φορείς την είσοδό τους στα σχολεία. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν την δυνατότητα, σε συνεργασία μαζί σας, να επισκέπτονται τα σχολεία και να υλοποιούν παρόμοιες πρωτοβουλίες είτε με δικά τους έξοδα είτε με την οικονομική υποστήριξη τρίτων.

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ

Θεωρούμε πως η Διεύθυνση Π/θμιας Ε/σης και ο Προϊστάμενός της βιάστηκαν να παρέμβουν και να πάρουν θέση σε μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου μας σύμφωνα με την οποία αποφασίσαμε να προμηθευτούμε ως Δήμος Φαρκαδόνας δώρα, παιχνίδια και γλυκά τα οποία είχαμε  την βούληση να τα παραδώσουμε  στους Διευθυντές και να τα μοιράσουν οι ίδιοι ή με την παρουσία μας  στα παιδιά των σχολείων στο χρόνο που θα επέλεγαν αυτοί.

Έπρεπε πριν πάρετε θέση και προβείτε σε αυτή σας την ενέργεια, να φροντίσετε και να ενημερωθείτε για το αν ο Δήμος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την άδεια εισόδου στα σχολεία. Εμείς όμως, ταυτόχρονα  με την λήψη της απόφασης για την έγκριση της πίστωσης από το Δ.Σ. ξεκινήσαμε τη διαδικασία λήψης της έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας σχετικής με την άδεια εισόδου μας στα σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου εκπρόσωποι του Δήμου να διανείμουν   τα δώρα στα παιδιά, πάντα σε συνεννόηση με τους Διευθυντές και τους συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων. Άδεια την οποία έχουμε ήδη εξασφαλίσει. Και φυσικά ο Προϊστάμενος προχώρησε ακόμη περισσότερο βάλλοντας και προσωπικά κατά συγκεκριμένων προσώπων μιλώντας για αυθαιρεσίες στη προσωπική του ιστοσελίδα στο fb λέγοντας τα εξής:

«ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ»

«Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαρκαδόνας γνωστοποίησε την απόφασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυθαίρετη για άλλη μια φορά, να οργανώσει γιορτούλες μέσα σε όλα τα σχολεία του Δήμου, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, ξεκινώντας από τη Δευτέρα. Ο δε Δήμαρχος Φαρκαδόνας έχει την απαίτηση να τον ενημερώνουν οι Σύλλογοι Γονέων όταν προτίθενται να οργανώνουν παρόμοιες γιορτούλες».

 

ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΜΕΡΙΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Exit mobile version