Ροή Τοπικά

Αποκαλυπτήρια προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών Σεραφείμ στο Φανάρι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Φανάρι Καρδίτσας στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ η εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών καί Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Τα αποκαλυπτήρα έκανε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα και τον Δήμαρχο Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη.

Πριν την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ, ψάλθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου.

Ακολούθησε Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Αρχιερέως και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής και ψάλθηκε τρισάγιο ενώπιον αυτής.

Στον λόγο του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο  κ. Τιμόθεος εξήρε το έργο του  και αναφέρθηκε στη σχέση που είχαν μεταξύ τους.

Για το έργο του κυρού Σεραφείμ αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρος του και την ευγένειά του μίλησαν ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας ο οποίος είπε πως είχε πολύ καλές σχέσεις με τον μακαριστό ιεράρχη, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης και ο πρώην Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης.

tameteora.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης