Τοπικά

Απονομή αριστείου σε μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας και συνεχούς προσπάθειας και με τη συνεισφορά της κυρίας Τ. Ατούν, καθηγήτριας γαλλικών των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», έφτασε πέρυσι το Μάιο η περίοδος της εξεταστικής για το πτυχίο Sorbonne B1. Με το πέρας των εξετάσεων, ένιωθα σιγουριά για την επίτευξη του στόχου μου η οποία και επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο, πριν λίγες εβδομάδες ενημερώθηκα ότι όχι μόνο είχα αποκτήσει την πιστοποίηση αλλά και ότι  θα βραβευόμουν, καθώς ήμουν μία από τις μαθήτριες που αρίστευσαν στις εξετάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο για την απόκτηση  των πτυχίων Sorbonne και Delf/Dalf. Η τελετή θα γινόταν  στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Η ικανοποίηση μου ήταν μεγάλη, καθώς  η βράβευσή μου αποτελούσε δικαίωση της προσπάθειας που κατέβαλα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Theo Angelopoulos του IFA, με ένα χαιρετισμό του διευθυντή του τμήματος εξετάσεων του Ινστιτούτου, κυρίου Νικόλαου  Χριστοδούλου, ο οποίος συνεχάρη όλους τους επιτυχόντες των πτυχίων, μας ενημέρωσε για την αξία των πτυχίων και την αναγνώρισή τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ μας προέτρεψε να «καλλιεργήσουμε»  τα γαλλικά, τα οποία όπως ανέφερε αποτελούν τη δεύτερη γλώσσα επιλογής- μετά τα αγγλικά- παγκοσμίως. Στη συνέχεια, τη θέση του στο βήμα πήρε ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου και Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας, Mikäel Hautchamp, ο οποίος μιλώντας στα γαλλικά, τόνισε ότι τα πτυχία της γαλλικής γλώσσας δεν αποτελούν απλά ένα επαγγελματικό εφόδιο, αλλά ένα διαβατήριο για μια διαφορετική κουλτούρα.

Εκτός από τις βραβεύσεις, η εκδήλωση διανθίστηκε και από μια καλλιτεχνική νότα, καθώς ερμηνεύτηκαν 6 γαλλικά τραγούδια μεταξύ των οποίων το “La vie en rose” της Edith Piaf, το “Youkali” του Kurt Weill και το “Je t’aime” της Lara Fabian από την Ελένη Ζουγανέλη, την Αναστασία Μεγαλοκονόμου με τη συνοδεία του πιανίστα Κάρολου Ζουγανέλη.

Η λιτή αλλά εντυπωσιακή τελετή, ξεκίνησε από το Delf 1.1 , για παιδιά κάτω των 10 ετών και τερματίστηκε με την απονομή διπλωμάτων στους επιτυχόντες αριστεύσαντες του Sorbonne B2. Ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση όλων ήταν συναισθήματα ευδιάκριτα στην αίθουσα, καθώς η τιμή ήταν τεράστια.  Αναμφίβολα, αποτελεί μια  μοναδική εμπειρία, η οποία θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους παρευρισκόμενους και σε εμένα.

Νικολέττα Τρίχα,    Μαθήτρια της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης