Τοπικά

Βαρυσήμαντη ομιλία Αγοραστού στη Βουλή (video)

Συνεργασία παντού και με όλους, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα  ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Κ. Αγοραστός, στη συζήτηση για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.

Να γκρεμίσουμε τα τείχη της κρατικής δουλοκτησίας που τη συναντά ο κάθε άνθρωπος στις καθημερινές του συναλλαγές με το κράτος και  να συνεργαστούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για να μπορέσουμε να  φέρουμε την ανάπτυξη στη χώρα και να χτίσουμε μια οικονομία που  να δουλεύει για τον άνθρωπο. Αυτό ήταν το πολιτικό μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι είναι  λάθος η Ευρώπη να εστιάζει στον πληθωρισμό γιατί έτσι  περιορίζεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσει βασικές προκλήσεις του σήμερα όπως η ανάπτυξη , η απασχόληση και η χρηματοοικονομική σταθερότητα.
Ζήτησε επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και χαρακτήρισε τα μεγάλα αποθεματικά και το πρωτογενές πλεόνασμα βαρίδιο για την ανάπτυξη.

«Η λιτότητα είναι αντιπαραγωγική» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός προσθέτοντας: «Πρέπει να ρίξουμε  τα τείχη της γραφειοκρατίας, της κακονομίας και της πολυνομίας. Είναι ανάγκη εδώ και χθες να συνεργαστούν οι υπηρεσίες του Δημοσίου γρήγορα και παραγωγικά και μα μην υψώνουν τείχη η μία απέναντι στην άλλη. Θέλουμε ένα κράτος συγχρονισμένο με την εποχή μας, με αμεσότητα και  ταχύτητα στις διαδικασίες, με  παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα. ΟΙ περιφέρειες της χώρας έχουν κάνει σημαία τους την ανάγκη μετάβασης από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση και το επιτελικό κράτος. Αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική συνοχής στην Ελλάδα. Θέλουμε μια οικονομία που  να δουλεύει για τον άνθρωπο. Δεν είμαστε εδώ για τον εαυτό μας, είμαστε για να υπηρετούμε τις επιθυμίες των πολλών. Και αποτελεί μεγάλη τύχη για τις Περιφέρειες που έχουμε έναν Υπουργό Ανάπτυξης που ακούει και συνεργάζεται» πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Και βέβαια οι Περιφέρειες ζητούν  η ετήσια χρηματοδότηση τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φέτος, να διατηρηθεί  τουλάχιστον στο χρηματοδοτικό ύψους του 2018. Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και ο καθοριστικός ρόλος τους σε κρίσιμους τομείς όπως η συντήρηση των οδικών υποδομών, τα αντιπλημμυρικά έργα και η πολιτική προστασία.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης