Τοπικά

Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Η ΕΕΤΑΑ ανήρτησε με ειδική εφαρμογή στο eetaa.gr τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019 – 2020, βάζοντας τέλος στην αγωνία περίπου 175.000 γονέων σχετικά με την φιλοξενία των παιδιών τους , με την επιδότηση μέσω voucher που παρέχει το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής»

Οι αιτούντες του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής» για την δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ μπορούν να δουν αν λαμβάνουν το voucher που ισοδυναμεί την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στις συμμετέχουσες δομές στο eetaa.gr.

Η είσοδος στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ θα απαιτεί τον ΑΦΜ του ενδιαφερόμενης και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης ενώ η είσοδος στο σύστημα των οριστικών αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει και με τους κκωδικούς TAXISnet. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί του παιδιού.Στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία της ωφελούμενη, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός του Voucher.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα στην ειδική εφαρμογή

Δείτε εδώ τους πίνακες ανα νομό και χώρα της χώρας

Μετά και την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων απο την ΕΕΤΑΑ και αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), οι ωφελούμενες/οι εκτυπώνοντας το από το eetaa.gr θα πρέπει να απευθύνονται για την εγγραφή σε οποιαδήποτε Δομή επιλογής τους με προυπόθεση βέβαια να υπάρχει θέση στον παιδικπο σταθμό, μέχρι και την 2/9/2019.

Η εγγραφή στη Δομή γίνεται με την υπογραφή τυποποιημένης σύμβασης, που θα διατεθεί από την ΕΕΤΑΑ., μεταξύ της/το υωφελούμενης/ου με τη Δομή/Φορέα, στην οποία θα προσδιορίζονται ιδίως:

-Οι προσφερόμενες υπηρεσίες

-Το ανώτατο κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών

-Οι Υποχρεώσεις των ωφελουμένων

-Οι υποχρεώσεις της Δομής, και ιδίως για την μη είσπραξη οποιασδήποτε πρόσθετης χρηματικής αμοιβής από τα ωφελούμενα άτομα, για τις υπηρεσίες που οι Δομές είναι υποχρεωμένες να παρέχουν και τις οποίες καλύπτει η «αξία τοποθέτησης» και για τη μη μετατροπή συστατικών στοιχείων των υπηρεσιών τους (ενδεικτικά αναφέρονται όροι όπως η ετήσια χρονική διάρκεια λειτουργίας, το ωράριο λειτουργίας εβδομαδιαίως και ημερησίως κ.λπ).

Κατά την εγγραφή, η/ο ωφελούμενη/ος υπογράφει τυποποιημένο έντυπο με το οποίο παρέχει στην ΕΕΤΑΑ εξουσιοδότηση να διενεργεί τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό της/του.

Την 1η ημέρα παροχής των υπηρεσιών,η ωφελουμένη συμπληρώνει και υποβάλει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο Εισόδου. Δίνεται η δυνατότητα στον Φορέα/Δομή μέσα από ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ να ενημερώνεται για την πορεία της υποβολής των Δελτίων Εισόδου και Εξόδου. Η σύμβαση θεωρείται ενεργή μόνον με τη συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Εισόδου.

Τέλος οι ωφελούμενοι στο τέλος κάθε μήνα, υποχρεούνται να υπογράψουν το μηνιαίο δελτίο παρακολούθησης, βάσει του οποίου βεβαιώνεται η παροχή υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας του παιδιού τους από τη Δομή κατά το μήνα αυτό.

Οι ωφελούμενες/νοι,σε περίπτωση απουσίας του βρέφους/νηπίου/παιδιού τους πέραν των πέντε (5) συνεχόμενωνημερών, οφείλουν να προσκομίσουν στη Δομή,Υπεύθυνη Δήλωση ή ιατρικό πιστοποιητικό/ιατρική βεβαίωσηή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο,στο οποίο θα αναφέρεται ο λόγος απουσίας του βρέφους/νηπίου/παιδιού τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αναιτιολόγητης απουσίας και της μη προσκόμισης των απαραίτητων ως ανωτέρω δικαιολογητικών, ο Δικαιούχος δύναται να προβεί σε ανάλογες μειώσεις.Οι ωφελούμενες/νοι οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Ερωτηματολόγιο Εισόδου στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ Σημειώνεται ότι η εγγραφή σε Δομή θεωρείται έγκυρη μόνον μετά την ηλεκτρονική υποβολή του ερωτηματολογίου Εισόδου.Το αντίστοιχο ισχύει και σε περίπτωση αποχώρησης της/τουωφελούμενης/ου από το Πρόγραμμα, όποτε κι αν αυτό συμβεί, όπου τότεοφείλει να υποβάλει ηλεκτρονικά το Ερωτηματολόγιο Εξόδου και να προσκομίσει στη Δομή σχετική Υπεύθυνη Δήλωση. Σε καμία περίπτωση η μητέρα δεν πρέπει να αποκρύπτει την κατάσταση υγείας του παιδιού της, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Δομής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης