Τοπικά

Βιβλίο παρακαταθήκη για τους Αγίους Αποστόλους Τρικάλων

Ο παλαιός δημοδιδάσκαλος Χρήστος Βράντζας μελέτησε γενεά προς γενεά τα ιστορικά στοιχεία του χωρίου των Αγίων Αποστόλων των Τρικάλων και συνέγραψε ένα βιβλίο το οποίο παραμένει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Κατέγραψε άγνωστες ιστορίες και γεγονότα και «βούτηξε» στα βάθη των αιώνων προκειμένου να ανασύρει στοιχεία που βεβαιώνουν τη ζωή και την παράδοση στο χωριό πάππο προς πάππο. Ο Χρήστος Βράντζας κόπιασε ιδιαιτέρως καταγράφοντας ακόμη και τα γενεαλογικά δέντρα όλων των οικογενειών του χωριού μέχρι σήμερα (!), ενώ σε ειδικές ενότητες αναφέρεται στους επιστήμονες, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πολιτικούς κλπ. που έβγαλε το χωριό.

Μελετώντας το ο αναγνώστης μεταφέρεται νοερά ο ίδιος σε άλλες εποχές και φτάνει ως το σήμερα. Αξίζει να το έχουμε όλοι στη βιβλιοθήκη μας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τσιγάρα. «Οι Απόστολοι των Τρικάλων».

Ο Χρήστος Βράντζας, γεννημένος το 1930 στους Αγίους Αποστόλους, δίδαξε ως δάσκαλος σε ακριτικά χωριά του Νομού μας, από το 1955 έως το 1987, ενώ ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση. Εκτός του συγκεκριμένου βιβλίου έχει ολοκληρώσει μελέτες για δημοτικά τραγούδια της περιοχής μας, ήθη κι έθιμα κ.α..

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης