Τοπικά

Γιαγιάδες από χωριό του κάμπου… υποψήφιες για Όσκαρ!!! (video)

Το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου είναι η ελληνική επιλογή συμμετοχής στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των Όσκαρ. Αν προκριθεί μεταξύ των άλλων συμμετοχών θα διεκδικήσει Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Η ταινία επιλέχτηκε ομοφώνως από επιτροπή, που είχε συγκροτηθεί με υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαιώνει ότι «θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων Όσκαρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου».

Βάγκνερ και ντοµάτες στον Θεσσαλικό Κάµπο

Σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάµπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν µια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη µουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να παίρνουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσµια αγορά µε τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντοµάτας. Η αληθινή ιστορία των Θεσσαλών καλλιεργητών αποτυπώνεται στο ντοκιµαντέρ της Μαριάννας Οικονόµου, που πραγματοποίησε την πρεµιέρα του στο επίσηµο πρόγραµµα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε γνώρισε μια εξαιρετική πορεία στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ για να φτάσει σήμερα να αποτελεί την επίσημη ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ του 2020.

ethnos.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης