Τοπικά

Γιατί «πυροβολούν» τον Χρήστο Σινάνη;

Κόντρα σε οικονομικά συμφέροντα ο δήμαρχος Μετεώρων είπε «όχι» σε επενδύσεις που θα αλλοίωναν τη φυσιογνωμία της Καλαμπάκας και του Μνημείου Παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Χρήστος Σινάνης κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του βρέθηκε πολλές φορές μπροστά σε διλήμματα. Το κοινό καλό ή το προσωπικό; Για όσους τον γνωρίζουν (και η Καλαμπάκα είναι μικρή πόλη και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους), γνωρίζουν το ήθος και την τιμιότητά του, είναι δεδομένη η απάντηση. «Πάνω απ’ όλα το κοινό καλό και η προστασία του τόπου μας».

Σε πολλές περιπτώσεις συγκρούστηκε χάρην του «κοινού καλού» και χάλασε προσωπικές σχέσεις και φιλίες δεκαετιών. Κήρυξαν ανένδοτο απέναντί του, αλλά παρέμεινε βράχος, δεν λύγισε και προχώρησε σύμφωνα με τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω του.

Υπερασπίστηκε την Ιερότητα των Μετεώρων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για εναλλακτικές δραστηριότητες, αλλά μακριά από τα Μοναστήρια (για τα οποία καταφτάνουν εκατομμύρια προσκυνητές απ’ όλο τον κόσμο).

Αντιστάθηκε σθεναρά σε ιδέες και προτάσεις για να μετατραπεί η περιοχή σε ένα ατελείωτο τουριστικό πάρκο, διαβλέποντας πως αυτό θα αλλοίωνε το χαρακτήρα της περιοχής, με ολέθριες συνέπειες σε βάθος χρόνου.

Προστάτεψε τη δημόσια περιουσία της Καλαμπάκας και δεν συμβιβάστηκε σε λογική επενδύσεων. Δεν θα το ‘κανε ποτέ, αν και είναι εύκολο.

Οι δημότες της Καλαμπάκας κατάλαβαν πολλά και του έδωσαν πλειοψηφία στον Α΄ γύρο των εκλογών. Καλούνται να επιλέξουν την ερχόμενη Κυριακή με νηφαλιότητα, να δουν και να… ακούσουν, πίσω από τις κραυγές. Γνωρίζουν τι γίνεται. Γνωρίζουν τι διακυβεύεται…

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης