Ρεζερβέ για… μπακαλιάρο σκορδαλιά σε ταβέρνες και τσιπουράδικα της πόλης; Ω, ναι!!!… Όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου στο trikalavoice.gr και ενόψει της εθνικής μας επετείου και μιας και ο καιρός θα είναι καλός οι κρατήσεις στα καταστήματα εστίασης τόσο της πόλης όσο και των… περιχώρων, αγγίζουν το 100%.
Και αύριο τρώμε όλοι… μπακαλιάρο σκορδαλιά, κατά την παράδοση. Γιατί όμως; Ξέρετε; Στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία επιτρέπει δύο εξαιρέσεις όπου μπορούμε να φάμε αποκλειστικά ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων. Ο μπακαλιάρος είναι φθηνός ή μάλλον… ήταν, μιας και φέτος έφτασε να πωλείται πιο ακριβός και απ’ το αρνάκι (!!!), ενώ είναι εύκολος στη συντήρηση . Η σκορδαλιά είναι άκρως ελληνική για αυτό και τυπικά συνοδεύεται μαζί με το ψάρι.
Μπορείς να το ετοιμάσεις με διάφορες παραλλαγές, από σκορδαλιά με ψωμί και ξηρούς καρπούς ή σκορδαλιά με πατάτα μέχρι κομμάτια μπακαλιάρου ή ψαροκροκέτες