Τοπικά

Γνώση και καλές πρακτικές ενάντια στη φτώχεια, από το Δήμο Τρικκαίων

Μεγάλης σημασίας γνώση και την εμπειρία από καλές πρακτικές στην προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας, απέσπασε ο Δήμος Τρικκαίων. Η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προγράμματος “URBACT III-URBINCLUSION”με τίτλο «Σχεδιάζοντας νέες λύσεις εφαρμογής για τη μείωση της φτώχειας στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές» ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με την τελευταία συνάντηση να πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετείχαν, εκτός του Δήμου Τρικκαίων οι Βαρκελώνη, Λυών, Γλασκώβη, Κοπεγχάγη, Τορίνο, Νάπολη, Κρακοβία, Τιμισοάρα. Στη διάρκειά του οι συμμετέχουσες πόλεις ανέδειξαν τα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Εγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας καθώς και παρουσίαση λύσεων που υλοποιήθηκαν σε κάθε πόλη.

Ο Δήμος Τρικκαίων από την πλευρά του παρουσίασε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας  παράρτημα Ρομά, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί πλέον πολλές τις αρμοδιότητες για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που πριν λειτουργούσαν στις υπηρεσίας πρόνοιας. Έτσι, το Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνει δράσεις, όπως Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα ενοικίου, αναπηρικά επιδόματα, επίδομα υπερηλίκων κ.α., παρέχοντας ταυτόχρονα στους ωφελούμενους και ψυχολογική υποστήριξη.

Στο τέλος του προγράμματος έγινε συνάντηση των αντιπρόσωπων των συμμετεχουσών πόλεων ως πολιτικό φόρουμ. Ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Κώστας Ψύχος εκπροσώπησε τον Δήμο, αναφερόμενος στην εξαιρετική συνεργασία όλων των συμμετεχόντων στο εν λόγω πρόγραμμα. Ειδικά για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια, εξήρε τη σημασία των καλών πρακτικών που αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών. Ταυτοχρόνως, ευχαρίστησε τη γραμματεία του προγράμματος για τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά που εκπροσώπησε ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και τα μέλη της τρικαλινής ομάδας έργου στο πρόγραμμα:  τα στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Β. Ντάκου και Μαρ. Παπαδημητρίου, και τον ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου κ. Χάρη Καλλιάρα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης