Τοπικά

Δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Τρικάλων, θα ήθελα, αν και δεν το συνηθίζω, να δώσω πρώτα κάποιες διευκρινήσεις σε κάποιες αναρτήσεις και δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ώρες.

Γράφουν λοιπόν ότι η παράταξη της ΔΑΣ ότι, κατόπιν αποφασιστικής και δυναμικής πίεσης, το Εργατικό Κέντρο προσήλθε σε Διοικητικό Συμβούλιο.

Να τονίσω ότι ενώ ήταν προγραμματισμένο για 12 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε για 14 Φεβρουαρίου, για να υπάρξει η απαραίτητη απαρτία και η δυνατότητα να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. ΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ, με στάση ΕΥΘΥΝΗΣ, και επειδή έχει υποχρέωση ακόμη και ένας συμπολίτης μας να θέλει να απεργήσει, να είναι καλυμμένος στο δικαίωμα της απεργίας, λειτούργησε ως όφειλε.

Παρόλο που ήταν αίτημα κυρίως των Σωματείων που πρόσκεινται στην παράταξη της ΔΑΣ, του ΠΑΜΕ κοινώς, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, όπως:

Ø  Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

Ø  Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

Ø  Σύλλογος Λογιστών και Βοηθών Λογιστών

Ø  Σωματείο Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων,

στηρίξαμε αυτό το αίτημα για να είναι καλυμμένος ο υπάλληλος που θέλει να απεργήσει.

Και αυτό, ενώ δεν υπήρχε αντίστοιχο αίτημα για απεργιακή κινητοποίηση, από ΚΑΝΕΝΑ των υπολοίπων Σωματείων του Εργατικού Κέντρου, που σημειωτέον, είναι η πλειοψηφία και είναι πάνω από 20.

Η απεργία όμως δεν έχει χρώμα, και το Εργατικό Κέντρο οφείλει να τις στηρίζει, ακόμα και αν αφορά ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Εργατικό Κέντρο όλες τις υπόλοιπες ημέρες, αλλά την ημέρα της απεργίας απαξιούν να περάσουν το κατώφλι του.

Μη βιάζεστε λοιπόν να συμπεράνετε ότι ήταν άδειο το Εργατικό μας Κέντρο και να πέσετε στην παγίδα των εντυπώσεων. Ήταν αίτημα συγκεκριμένων ανθρώπων-Σωματείων, στηρίχθηκε, δεν ήταν αίτημα όμως ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ.

Όσον αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που επικαλούνται, εκεί είναι αναπόφευκτες λόγω Μ.Μ.Μ. (Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ).

Τελειώνοντας, παρόλο που η συγκεκριμένη απεργία ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού ΜΙΑΣ παράταξης, τη στηρίξαμε! Εμείς μέσα από διαδικασίες και φορείς νομιμότητας συνεχίζουμε τον σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο και για την λειτουργία του Εργατικού μας Κέντρου και για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Άρα όσοι διέλυσαν τις δημοκρατικές διαδικασίες της Γ.Σ.Ε.Ε. βλέπε Ρόδο και Καλαμάτα και άλλων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ΔΕΝ μπορούν να εμφανίζονται ως τιμητές των δικαιωμάτων της Εργατικής Τάξης.

ΕΞΑΛΛΟΥ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ……….

 

ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης